Økonomisk trængt kommune finder den store pung frem : Betaler journalist 63.640 kroner for 13 timers arbejde

Del artiklen her:

Der er tilsyneladende ingen smalle steder i Guldborgsund Kommune, når kommunen på Lolland-Falster en gang om året slår dørene op til sin såkaldte Dannelseskonference.

Guldborgsund Kommune

Når talen falder på kommuner som Guldborgsund, hvor Nykøbing Falster er hovedbyen, er det typisk på de sociale problemer, der ofte findes i de mere tyndt befolkede områder rundt om i landet. På samme måde som man også fra kommuner i Udkantsdanmark, ofte beklager sig i forhold til økonomiske problemer som følge af, at lokale virksomheder enten lukker eller flytter andre steder hen.

Derfor skulle man måske også tro, at de i Guldborgsund Kommune ville hver en krone. Det for at anvende de likvide midler til at få bugt med de sociale problemer, man slås med på Sydhavsøerne. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos kommunen, er dette langt fra nødvendigvis tilfældet.

Læs også : Professionshøjskole på sommerudflugt : Brænder langt over 300.000 kroner af på Folkemødet – men nægter at udlevere dokumentation for beløbet

Specielt ikke når det handler om at hente journalister til at agere såkaldte moderatorer, på den lokale miniudgave af Folkemødet, der er blevet døbt Dannelseskonferencen. Den løb for første gang af stablen i 2018, og gentages i denne uge i Nykøbing Falster.

Aftale indgået mellem Guldborgsund Kommune og Jacob Fuglsang

 

Journalist med timeløn på lige under 5.000 kroner under Dannelseskonference

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk i forbindelse med Dannelseskonferencen i 2019, der åbner fredag i denne uge, at det er en ganske fornuftig forretning at være moderator på de forskellige foredrag og oplæg.

Læs også : Politisk festival uden demokratisk kontrol : Folkemødet styres af bestyrelsesmedlemmer som udpeger hinanden

Ligesom tilfældet var i 2018, er opgaven i år tilfaldet Politiken-journalisten Jacob Fuglsang, hvis deltagelse koster skatteyderne i Lolland-Falster 63.640 kroner. Ifølge den fremsendte kontrakt skal Jacob Fuglsang stå for modereringerne fredag mellem 9 og 16, mens opgaverne lørdag afvikles i tidsrummet mellem klokken 9 og 15. Eller hvad der svarer til, at skatteyderne har en udgift på 4.895 kroner for hver af de timer, hvor Politiken-journalisten skal stå til rådighed på Sydhavsøerne.

Læs også : TV-stjerner, foredrag og dyre ophold på kasino-hotel : Sådan brugte Vejle over 500.000 kroner på sin ukendte Folkemøde-kopi

Blandt de arrangementer Jacob Fuglsang denne uge skal moderere i Nykøbing Falster, er blandt andet en optræden fra skuespilleren Søren Østergaard – som skal give sit bidrag til, hvordan dannelsen opnås bedst muligt.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*