Jens Kramer Mikkelsens fratrædelsesgodtgørelser langt større end først antaget : Får 5.200.000 kroner med sig fra kommunal virksomhed med milliardunderskud – og har allerede fået nyt topjob

Del artiklen her:

Den tidligere socialdemokratiske overborgmester i København, Jens Kramer Mikkelsen, er blevet mangemillionær på at blive fyret som direktør i et offentligt finansieret selskab, hvis egenkapital under hans ledelse er gået i minus med milliarder af kroner.

Jens Kramer Mikkelsen By & Havn

Jens Kramer Mikkelsen har ydet en formidabel indsats for selskabet og for Københavns byudvikling i det hele taget, og kan med stolthed se tilbage på en række færdiggjorte og særdeles attraktive bydele både i Ørestad, Nordhavn og Sydhavn – bydele, som han har sat sit præg på, og en udvikling ingen havde forestillet sig, da de politiske aftaler om metro og Ørestad blev indgået i 90’erne.

Sådan lød en del af den pressemeddelelse som By & Havn, der er finansieret af de københavnske skatteydere, udsendte i foråret i forbindelse med, at dets mangeårige direktør, Jens Kramer Mikkelsen, blev afskediget fra det kommunale selskab. I pressemeddelelsen fortalte Jens Kramer Mikkelsens partifælle, socialdemokraten Carsten Koch, at den tidligere overborgmester i København havde ført selskabet igennem det, der blev omtalt som både gode og dårlige konjunkturer.

Læs også : Efterlader kommunalt selskab med gigantisk underskud og negativ egenkapital : Jens Kramer Mikkelsen scorer alligevel 2.410.980 kroner i fratrædelsesgodtgørelse

Hvad man fra Carsten Kochs side dog ikke fandt anledning til at fortælle var for det første, hvad fyringen af Jens Kramer Mikkelsen ville koste skatteyderne. Ligesom den tidligere socialdemokratiske skatteminister heller ikke fortalte om, hvor dyb en nedadgående konjunktur, som By & Havn befandt sig i ved Jens Kramer Mikkelsens afsked.

Udtalelse fra By & Havn om Jens Kramer Mikkelsens udbetalinger i forbindelse med afsked

 

To årslønninger i forbindelse med fratræden

Tidligere har det fra By & Havn lydt, at Jens Kramer Mikkelsen i forbindelse med sin fratræden kunne se frem til en fratrædelsesgodtgørelse på i runde tal 2.4 millioner kroner – eller hvad der svarer til ét års løn. Men i en ny aktindsigt opnået af Journalista.dk hos det kommunalt finansierede selskab oplyser man nu, at det tal har været sat alt for lavt.

Læs også : Jens Kramer Mikkelsen ikke alene : Embedsmænd scorer millioner af kroner i kommunalt havneprojekt

Det skyldes at Jens Kramer Mikkelsen ikke kun får en egentlig fratrædelsesgodtgørelse med sig i forbindelse med sin afsked, men også et ekstra års løn. Således er han på lønningslisten hos By & Havn helt frem til juli 2019, hvor han vil modtage sin normale årsløn på i størrelsesordenen 2.500.000 kroner.

Læs også : Jens Kramer Mikkelsen sikrer kollega kæmpeløn : Scorer 650.000 kroner om året for arbejdsuge på 20 timer

Hertil kommer så udbetalingen af et ekstra års løn, hvilket ifølge By & Havn betyder, at de samlede udtabetalinger til Jens Kramer Mikkelsen i forbindelse med hans fratræden som direktør for By & Havn, i alt kommer til at stå skatteyderne i omkring 5.2 millioner kroner.

Nøgletal for seneste offentliggjorte årsregnskaber for By & Havn

 

Efterlader sig selskab med gigantunderskud og negativ egenkapital i milliardklassen

By & Havns økonomi kunne ellers godt have været foruden at betale det iøjnefaldende millionbeløb til Jens Kramer Mikkelsen, for ifølge selskabets seneste offentliggjorte regnskab, ser det særdeles sort ud. Således fremgår det af regnskabet, at man aktuelt har en negativ egenkapital, som opgøres til i millioner af kroner at være på 3.837. Det kommer samtidig med, at man i 2017 havde et underskud på 100 millioner kroner.

Læs også : Kramer Mikkelsen fortsætter forbrugsfesten under sydens sol : Bruger halv million på messe i Frankrig – med minimal effekt

Omvendt kommer Jens Kramer Mikkelsen dog ikke selv til at lide nogen nød, for allerede inden han fratrådte sin stilling hos By & Havn, havde han nemlig sikret sig en ny. Det hos Nordic Real Estate Partners, som den tidligere socialdemokratiske overborgmester kender særdeles godt. For mens han arbejdede som direktør for By & Havn, indgik det en række store aftaler med netop Nordic Real Estate Partners.

Del artiklen her:
17 Comments

 1. Skønt at se hvor godt “Familien” tager vare på hinanden. Minder meget om et kendt system i Italien, der sørger man også for at ingen i “Familien” lider nød. Der er kriminalitet så ofte involveret og det er jo sket ikke tilfældet i DK.

 2. Jeg synes, det kunne være interessant med en undersøgelse af, hvordan By & Havn klarer sig i forhold til sine budgetter? De politiske forventninger? Selskabet på den fine adresse ved siden af A.P. Møller har jo spillet en helt central rolle i byudvikling i København i årtier. Den skolelærer uddannede Jens Kramer Mikkelsen har aldrig været øverste chef på grund af sine faglige kvalifikationer, men på grund af sit politiske netværk. NREP er private ejendomsinvestorer, gad vide hvad de vil bruge ham til?

  • Tak for tidligere vennetjenester!!
   Den ene hånd vasker som bekendt den anden. 🙁
   Vær HELT sikker på, at vi skatteydere igen bliver taget grundigt i røven, medens disse bjærgsomme døgenigte griner deres røve i laser.
   ØV

 3. 5,2 mill., det er småpenge, bare vent og se når Frank Jensen engang kommer til fadet som forhenværende overborgmester, så vil hans tidligere kassesugende underborgmestre virkelig få baghjul, så det virkelig kan mærkes – af skatteyderne.

 4. Jo – jo, vi almindelige højt skatteydende borgere ved det jo godt – gang på gang tager disse albuerne ud til siden -såkaldte spidsborgere, rumpetten på os andre – medens vi lader os sylte ind i frasen om velfærdssamfundet, som vi sandelig må og skal betale vores skat med glæde til. Kors i skuret hvor bliver vi taget ved både næsen og bagdelen – medens millionmodtagerne griner højlydt hele vejen hen til banken! Hvor meget skal der til før det er nok ?

  • Pamperi – ja det er da helt ligegyldigt hvad det kaldes – forskellen er ens, de snyder på vægten. Hvor længe bliver vi som samfundets borgere – ved at smide om os med penge til disse banditter i habitter – hvor langt kan de trække gode danske borgere rundt i manegen – hvornår vågner vi borgere op – og siger stop! Hvornår begynder vi at at stille dem til ansvar for de gedigne løgnehistorier de fortæller om hinanden – for at trække penge ud af os andre – hvorfor finder vi os i det ?

   • Det er et RIGTIGT godt spørgsmål. Problemet er, jeg kan ikke se hvem der kan ændre dette i det nuværende politiske system. Alle er afhængige af de offentlige kasser og ingen ønsker at give slip. Det være sig politikere, embedsmænd, journalister, mediefolk, ja alle er afhængige af dine og mine penge, som så ikke mere er vores når vi først har betalt skatter og afgifter, så er der frit slag på øverste hylde.

 5. Socialdemokratiet har alle dage været pampernes parti.
  Inden længe bliver de også hyklernes parti. Mette Frederiksen vil gerne fremstå som børnenes parti, men hvordan det harmonerer med, at de er tilhængere af omskæring af drengebørn, er uden for normalt tænkende mennesker fatteevne.

 6. Jeg bliver så træt, så træt. Det har altid undret mig, at chefer skal have en fratrædelses ordning op 18 mdr løn + pension. Begrundelsen er altid, at det er sååååå svært for dem at få et nyt arbejde. Sjovt nok gælder ikke de ansatte på gulvet. De må nøjes med den anciennitet de kan optjene på normal vis.
  Vi har ikke korruption i klassisk, hvor en kuvert eller kuffert skifter ejer. Vi har en skjulte korruption, i form af vennetjenester og nepotisme.
  Bliver de taget i svindel og løgne, så sker der ikke en s…Så nu Betine Jensen lavede super gode aftaler med hendes venner til omkring 40 millioner, som ikke var kommet i offentligt udbud. Er der sket det store? NEJ. en politianmeldelse i marts i år, og ikke mere. Der sker heller ikke mere. For hun er i systemet og kender systemet.

 7. Jeg sidder og tænker..Sidst jeg blev fyret, fik jeg 3 ugers karantæne i A-kassen.
  Når banditter i habitter (den er god):-)får fyresedlen Ja, så får de millioner!
  Ingen finder det øjensynlig bemærkelsværdigt?

 8. Skulle der være nogle ansvarlige politikere tilstede, der vil rydde op i dette beskidte pampervælde? Så noter dig længere nede under SKRIV KOMMENTAR, så vi ved hvem vi kan stemme på til det næste folketingsvalg.

  Nåh ikke!!!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*