Advokat er bestyrelsesformand for lille kommunal havn – som brugte 949.095 kroner på ét år hos hos hans advokatfirma

Del artiklen her:

Ingen opgave synes for lille for Advokatfirmaet HjulmandKaptain, når det handler om Hirtshals Havn – hvor en af firmaets partnere er bestyrelsesformand.

HIrtshals Havn Advokat HjulmandKaptain Anker Laden-Andersen

6.625 kroner.

Så meget lød regningen på fra Advokatfirmaet HjulmanKaptain til den kommunale Hirtshals Havn, da man i slutningen af maj 2018 afregnede for arbejdet på det, der ifølge fakturaen hed ”Salg af isværk”. Af fakturaen fremgik det samtidig, at afregningen skete for : ”Honorar for sagens behandling, herunder gennemgang af kontrakt og udarbejdelse af bemærkninger hertil. Efter medgået tid + 25% moms”.

Forbindelsen mellem Advokatfirmaet HjulmandKaptain og Hirtshals Havn er ikke kun, at HjulmandKaptain fremstår som den kommunale havns meget faste advokatforbindelse. Men også at havnens bestyrelsesformand, Anker Laden-Andersen, er partner hos Advokatfirmaet HjulmanKaptain.

Læs også : Direktør hos Københavns Kommune scorer millionløn efter kæmpe lønforhøjelse – og bonus på 937.500 kroner for at Tour de France kommer til Danmark

Et firma som ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Hirtshals Havn, fast modtager ikke kun små, men også meget store ordrer herfra.

Fakturaer fra Advokatfirmaet HjulmandKaptain til Hirtshals Havn

 

Mange små opgaver for til sammen store beløb

Således har advokatfirmaet indenfor et kalenderår i perioden 2018 og 2019, hentet ordrer for næsten en million kroner. Vel og mærke ordrer som bedømt på de fremsendte fakturaer fra HjulmandKaptain til Hirtshals Havn, alene har omhandlet forskellige former for rådgivning og således ikke udgifter til retssager.

Læs også : Millionlønninger og kæmpe fødselsdagsreceptioner : Høj bølgegang hos Hirtshals Havn

Ofte i form af mindre rådgivningsopgaver, hvor man fra havnens side valgte at konsultere sin bestyrelsesformands advokatfirma. Det drejede sig eksempelvis om købet af en lodsbåd, hvor skatteyderne betalte 31.303 kroner for :

– Sagens behandling, herunder gennemgang af kontrakt, korrespondance og telefonsamtale med Dem, korrespondance og telefonsamtaler med modpartens advokat, udarbejdelse af skibsskøde og tinglysning her af, udarbejdelse af refusionsopgørelse samt diverse øvrigt ekspeditioner.

Læs også : 40 flasker vin og 58 drinks til 25 deltagere ved middag hos kommunal havn

En lignende forklaring fulgte med den faktura på 10.000 kroner, som Advokatfirmaet HjulmandKaptain sendte den 31. januar 2018 omkring en båd :

– Honorar for sagens behandling, herunder gennemgang af sagens bilag, deltagelse i møde den 9. januar 2018 samt korrespondance i øvrigt.

Fakturaer fra Advokatfirmaet HjulmandKaptain til Hirtshals Havn

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*