Kammeradvokaten tabte Kasi-Jesper-sag med et brag i Højesteret : Scorede alligevel 2.260.243 kroner i salær fra staten

Del artiklen her:

Efter flere års juridisk tovtrækkeri tabte den danske stat i Højesteret til Kasi-Jesper i sagen om hans mange store sponsorater. Men selv om forretningsmanden vandt, sikrede Kammeradvokaten sig alligevel en markant betaling.

Kammeradvokaten

Tilbage i 2012 var det slut for håndboldklubben AG København, som ellers på rekordtid havde etableret sig i den absolutte top indenfor dansk herrehåndbold. Eventyret var i meget høj grad finansieret af erhvervsmanden Jesper Laustrup Nielsen, der i forbindelse med et andet stort sponsorat i fodboldklubben Brøndby IF, hurtigt blev døbt Kasi-Jesper.

Men Kasi-Jespers levetid som storsponsor indenfor dansk sport stoppede nærmest fra den ene dag til den anden, efter at man fra Skats side trak tæppet væk under hans virksomheder og til dels også hans privatøkonomi. Det ved først og fremmest at påstå, at Kasi-Jespers sponsorater slet ikke var egentlige sponsorater, hvorfor de ikke kunne bruges til skattemæssige fradrag.

Læs også : Mens arbejdsløsheden falder : Antallet af ansatte på jobcentrene stiger og stiger

Efterfølgende var det nødvendigt for Kasi-Jesper at lægge sag an mod Skatteministeriet og dermed den danske stat, som var repræsenteret af Kammeradvokaten. Et privat advokatfirma der således førte sagen helt til tops i retssystemet, da Højesteret gav Kasi-Jesper medhold – og fastslog at Skat og Skatteministeriets vurderinger havde været forkerte.

Fakturaer fra Kammeradvokaten til Skatteministeriet i forbindelse med Kasi-Jesper-sagen

 

Privat advokatfirma med officiel titel

Men selv om Kammeradvokaten tabte sagen i Højesteret, var det dog langt fra noget, der kunne ses på de fakturaer, der blev fremsendt til staten.

Læs også : Rigspolitichefens løn steget 400.000 kroner på fire år : Tjener nu langt mere end statsministeren – og scorer samtidig kæmpe bonus

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Skatteministeriet, at Kammeradvokaten blev aflønnet i forhold til det timeforbrug, som medarbejderne selv skrev på de fremsendte fakturaer. Hvilket i sidste ende medførte, at skatteydernes udgifter til Kammeradvokaten i forbindelse med Kasi-Jesper-sagen, løb op i 2.260.243 kroner.

Læs også : Borgmester brugte 445.000 kroner på bogpræsentation – nu nægter han at tale om det

En af de absolut dyreste perioder var tidsrummet mellem den 28. oktober 2017 og 28. november 2017, for hvilken Kammeradvokaten sendte en regning til Skatteministeriet på 561.022 kroner. Ligesom det også spillede ind på skatteydernes udgifter, at advokaterne den 11. oktober 2018 kunne sende en faktura på 479.821 kroner for det arbejde, der var udført i perioden mellem den 27. juli 2018 og 26. september 2018.

Fakturaer fra Kammeradvokaten til Skatteministeriet i forbindelse med Kasi-Jesper-sagen

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Ingen kvaler danskerne betaler! der er squ da pengen nok, nåja, ikke til de Gamle, så de kan få et bad, lagt rent på sengen og et varmt måltid mad. Nå-men va fanden, de kreperer jo snart!!
    Stem nu endelig på det samme du altid har gjort, så kommer vi hurtigt ud over afgrunden! IDIOTER!
    P.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*