Borgmester brugte 445.000 kroner på bogpræsentation – nu nægter han at tale om det

Vejle Kommunes pressebillede af borgmester Jens Ejner Christensen
Del artiklen her:

Borgmester Jens Ejner Christensen var den glade vært, da den skandaleramte amerikanske forfatter Bob Woodward lagde vejen forbi Vejle. Men efter at regningerne er blevet betalt, er det tydeligvis ikke noget, som lokalpolitikeren har lyst til at tale om.

Vejle Kommune Jens Ejner Christensen

Tilbage i 1970erne var Bob Woodward et af de absolut største navne på den internationale journalisthimmel, efter at han var en af to bagmænd for Watergate-skandalen. Undersøgende journalistik der lagde grunden til, at den daværende præsident Nixon måtte gå af.

Men siden Watergate-skandalen er det gået ned ad bakke for den efterhånden 76 årige Bob Woodward, hvilket blandt andet skyldes at han har været involveret i flere journalistiske skandaler. Mest kendt er måske involveringen i sagen om Jimmys World, som en journalist på Washington Post vandt en Pulitzer Pris for i 1980. Selv om den viste sig at være det rene opspind, var Bob Woodward en af de absolut største fortalere for historiens rigtighed – at en 8-årig dreng skulle have været blev afhængig af heroin.

Læs også : Kendisser, reception, annoncer og limousinekørsel : Skatteyderne betalte 445.000 kroner for promovering af skandaleramt bog

Siden har Bob Woodward blandt andet slået sig på bøger om Donald Trump, hvilket dog ikke i journalistisk forstand må anses for at have været en ubetinget succes. Således har han via sin bog ”Fear: Trump in the White House” været fortaler for, at Donald Trump havde forbindelse til den russiske præsident Putin.

Det på trods af at påstandene ellers er blevet påvist i den såkaldte Mueller-rapport.

 

Mediedanmark lagde vejen forbi – på skatteydernes regning

De problemer var dog ikke noget, der blev drøftet ved Bob Woodwards besøg i Vejle den 8. juni. Det for her at tale om netop ”Fear: Trump in the White House”, som en lang række deltagere i foredraget i Vejle Musikteater på forhånd havde fået udleveret gratis – på skatteydernes regning.

Under foredraget var der godt fyldt op med deltagere fra danske medier, hvis journalister havde taget i mod fribilletter betalt af Vejle Kommune. Hvilket også var meget sigende for tilhørerne ved Bob Woodwards bogpræsentation, da antallet af betalende gæster var så lavt, at skatteydernes samlede regning løb op i 445.000 kroner for, at den amerikanske forfatter lagde vejen forbi Vejle én enkelt aften.

Læs også : Den foreløbige regning til Vejles skatteborgere for Tour de France-besøg : 5.000.000 kroner

Men lige så glad Vejles borgmester Jens Ejner Christensen var inden bogpræsentationen for at tale om Bob Woodward, lige så tilbageholdende er han efterfølgende. På Journalista.dk har vi således forsøgt at få en udtalelse fra ham om, hvorfor at Vejle Kommune under hans ledelse har brugt 445.000 kroner på en bogpræsentation.

Læs også : TV-stjerner, foredrag og dyre ophold på kasino-hotel : Sådan brugte Vejle over 500.000 kroner på sin ukendte Folkemøde-kopi

Men hverken Jens Ejner Christensen eller Vejle Kommunes presseafdeling er vendt tilbage på vores henvendelser.

Del artiklen her:
2 Comments

  1. En venstre pamper mener at Vejles borgere skal bruge penge på hans personlige projekt med at få en falleret amerikansk journalist til byen

  2. Jeg gætter på, at hans smørrede lalleglade ansigtsudtryk bliver lidt mere citronagtigt efter næste kommunevalg.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*