Udvalgsformand købte spabehandlinger, parfumer, gavekort og iPhones : Kommune nægter at oplyse om modtagerne og formålene grundet ”tavshedspligt”

Del artiklen her:

Der var gang i Dankortet, da en udvalgsformand i Slagelse Kommune, Helle Blak, var leder af en kommunal ungdomscafé. Men hvad formålet med en lang række iøjnefaldende indkøb var er ikke noget, som kommunen ønsker at udlevere oplysninger om.

Helle Blak Slagelse Kommune

Det at drive en kommunal ungdomscafé, er tilsyneladende ikke bare noget, man lige gør. I hvert fald ikke i Slagelse Kommune, mens Rosenkildegårdens Ungdomscafé var under ledelse af SFeren Helle Blak.

For som Journalista.dk tidligere har kunnet afsløre, brugte ungdomscaféen under hendes ledelse ikke kun store beløb på indkøb af en lang række iPhones. Skatteyderne blev samtidig pålagt at betale for eksempelvis indkøbet af dyre parfumer, gavekort til brug i Slagelse og oplevelser i en lokal spa.

Læs også : Ungdomscafé ledet af byrådsmedlem amok i Apple-produkter : Købte iPhones for 100.000 kroner indenfor få år

Et forbrug der var med til at gøre, at Slagelse Kommune i 2017 valgte at afskedige Helle Blak. Efterfølgende gik såvel SFeren, der er formand for kommunens Børne- og ungeudvalg, som hendes fagforening BUPL i medierne, for at fortælle at der alene havde været tale om en politisk forfølgelse af lokalpolitikeren. Således var der ifølge politikeren og den lokale BUPL-afdeling ikke tale om, at hun var blevet fyret af andre årsager, end at hun havde sat sig op mod den politiske ledelse i den sjællandske kommune.

Apple-produkter indkøbt af ungdomscafé i Slagelse Kommune

 

Nægter at oplyse hvad tavshedspligten dækker over

Det åbne spørgsmål er dog, hvorfor Rosenkildegårdens Ungdomscafé under ledelse af Helle Blak, foretog en lang række store indkøb af forbrugsgoder, som normalt ikke ses i en kommunal ungdomscafé. Men som det fremgår af et svar fra Slagelse Kommune, mener embedsmændene ikke at de kan udlevere oplysninger af denne type.

Læs også : Byrådsmedlem fyret med gyldent håndtryk – efter at have tjent 700.000 kroner om året som leder af en kommunal ungdomscafé

Således skriver embedsmanden Ditte Brøgger Løjborg i en email til Journalista.dk blandt andet :

– Der er med henvisning til reglerne om tavshedspligt ikke fundet grundlag for at udlevere de pågældende oplysninger/dokumenter.

Læs også : Byrådsmedlem fyret som leder af ungdomscafé efter indkøb af parfumer, gavekort og iPhones: Fik gyldent håndtryk på halv million kroner

Ditte Brøgger Løjborg, der er ansat i samme del af forvaltningen som er politisk ledet af Helle Blak, har dog ikke ønsket at oplyse, hvilke lovbestemmelser der fastslår, at udlevering af oplysningerne omkring forbruget på Rosenkildegårdens Ungdomscafé, vil være en overtrædelse af den påståede tavshedspligt.

Apple-produkter indkøbt af ungdomscafé i Slagelse Kommune

 

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*