Byrådsmedlem fyret med gyldent håndtryk – efter at have tjent 700.000 kroner om året som leder af en kommunal ungdomscafé

Slagelse Kommunes pressefoto af Helle Blak
Del artiklen her:

Ifølge pædagogernes fagforening BUPL er dens medlemmer lavt lønnede, ligesom pædagogerne tilbydes meget dårlige arbejdsvilkår. Det kan dog ikke siges at være tilfældet for et byrådsmedlem fra Slagelse, som indtil hun blev fyret i forbindelse med en sag om overforbrug af skatteydermidler, havde en særdeles fornuftig indtjening.

Helle Blak Slagelse Kommune

Omkring 500.000 kroner plus løn for resten af 2017, selv om hun blev fyret i begyndelsen af året.

Det var de økonomiske konsekvenser for Helle Blak, da hun som følge af en større skandale omkring forbrug af offentlige midler, blev tvunget til at forlade posten som leder af Rosenkildegårdens Ungdomsklub, hvis café SF-medlemmet af byrådet i Slagelse Kommune i en årrække havde været leder af.

Læs også : Byrådsmedlem fyret som leder af ungdomscafé efter indkøb af parfumer, gavekort og iPhones: Fik gyldent håndtryk på halv million kroner

Afskeden med Slagelse Kommune kom i forlængelse af, at man fra kommunens side var blevet gjort opmærksom på, at ungdomscaféen havde foretaget en række indkøb på skatteydernes regning, som normalt må anses for at falde udenfor driften af en kommunal ungdomsinstitution.

Det drejede sig blandt andet om eksklusive parfumer, ligesom skatteyderne også fik lov til at holde for, når Rosenkildegårdens Ungdomsklub tog på en af sine mange og store biografture.

Slagelse Kommunes opgørelse over lønninger udbetalt til Helle Blak

 

Årsløn på 600.000 kroner – til stedfortræder

Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Slagelse Kommune, var det ikke kun Helle Blak, der havde en særdeles god aflønning under sin ansættelse som leder af ungdomscaféen. Det samme må også siges at gøre sig gældende for hendes stedfortræder, hvis lønseddel lå væsentligt over, hvad der må anses for at være normalt for pædagoguddannede kommunalt ansatte.

Læs også : Fest på direktionsgangen : Alle medlemmer steg flere hundrede tusinde kroner i løn – og direktør fik millioner af kroner i gyldent håndtryk

Således tjente Helle Blak i 2014 610.627 kroner, hvortil kom en arbejdsgiverbetalte pensionsbidrag inklusiv et mindre egetbidrag på 92.129 kroner. En lønindtægt der dog faldt en smule de efterfølgende år, da hun inklusiv pensionsindbetalinger i 2015 og 2016 modtog henholdsvis 687.819 kroner og 669.251 kroner. Selv om Helle Blak blev afskediget foråret 2017, tjente hun dette år alligevel 568.300 kroner i almindelig løn, ligesom pensionsindbetalingerne udgjorde 70.125 kroner. Dermed kunne hun dette år i alt sætte hvad der svarer til 1.121.443 kroner ind på den samlede lønkonto, når der sker medregning af hendes gyldne håndtryk.

Læs også : Kommunalt vandværk gik fra to direktører til én – hvilket kostede skatteyderne millioner af kroner i gyldent håndtryk

En ganske pæn betaling var der også til Helle Blaks stedfortræder som leder af Rosenkildegårdens Ungdomsklub, frem til at han frivilligt forlod ungdomscaféen i forbindelse med SF-politikerens afgang. Således viser de fremsendte opgørelser fra Slagelse Kommune, at han indtil da lå med en årsløn på omkring 600.000 kroner.

Slagelse Kommunes opgørelse over forlønforhold for Helle Blaks stedfortræder

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*