Fest på direktionsgangen : Alle medlemmer steg flere hundrede tusinde kroner i løn – og direktør fik millioner af kroner i gyldent håndtryk

Del artiklen her:

Det at skille sig af med en embedsmand, kan være en særdeles dyr affærer for skatteyderne. Det har de fundet ud af i Ringsted Kommune, hvor en uønsket direktør fik millioner med sig ud af døren.

Ringsted Kommune

– Den nødvendige tillid er ikke længere til stede, og derfor har vi indgået en gensidig aftale om fratrædelse. Og det er en fratrædelsesaftale, der er defineret i forlængelse af de vilkår for fratrædelse, som ligger i ansættelsen som direktør i kommunen.

Sådan lød det i slutningen af januar 2017 fra Ringsted Kommunes borgmester, Henrik Hvidesten, da det blev offentliggjort, at Johnny Hauskjold Christensen var blevet fyret fra sin stilling i den sjællandske kommune. Af pressemeddelelsen fremgik det samtidig, at Johnny Hauskjold Christensen var kommet til Ringsted Kommune i 2013, hvorfor hans ansættelse i alt havde varet i 3-4 år.

Læs også : Kommunikationsafdeling kunne ikke klare det alene : Kommune betaler konsulenter 1.500 kroner per Facebook-opslag

I pressemeddelelsen kom Henrik Hvidesten dog ikke ind på, hvad det præcist ville sige, når en afskedigelse skete i henhold til de almindelige vilkår som gælder ved fyring af en direktør. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Ringsted Kommune.

Oversigt over lønninger udbetalt til direktionen i Ringsted Kommune i 2017

 

Kommunaldirektør fik årsløn med sig ud af døren

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, var den frivillige aftale som Johnny Hauskjold Christensen indgik med Ringsted Kommune, en af de dyre af slagsen for skatteyderne. Således sikrede han sig, hvad der svarer til en årsløn i forhold til, hvad han inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger tidligere havde opnået.

Læs også : FernetBranca, Jägermeister, guldøl, cognac og snaps : Festlige og våde møder hos skatteyderfinansieret affaldsselskab

Således modtog han en fratrædelsesgodtgørelse på 1.311.514 kroner i fratrædelsesgodtgørelse, hvilket skal ses i sammenhæng med, at han i 2016 tjente 1.337.347 kroner. Hertil kom så et pensionsbidrag på 85.871 kroner og en lønindkomst i 2017 på 590.116 kroner, da Johnny Hauskjold Christensen modtog løn frem til den 31. juli, selv om han ellers reelt fratrådte i januar 2017. Således lød hans samlede indtjening i 2017 fra Ringsted Kommune på 1.987.500 kroner.

Læs også : Eksotiske rejser med indlagte turistoplevelser : Affaldsselskab brændte 256.810 kroner af på studietur til New Orleans

2017 var også et godt år for de andre direktionsmedlemmer hos Ringsted Kommune, som alle kunne sætte iøjnefaldende lønforhøjelser ind på kontoen. Mens de i 2017 inklusiv pensionsindbetalinger fra Ringsted Kommune i gennemsnit tjente 1.184.464 kroner, var deres aflønning i 2017 steget til i gennemsnit 1.390.178 kroner. Eller hvad der svarer til, at hver af de tre direktionsmedlemmer ud over kommunaldirektøren på blot ét år, havde sikret sig en lønforhøjelse på 205.714 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*