Afskedsgave fra skatteyderne til kommunal vandværksmester : 2.408.533 kroner

Del artiklen her:

Det blev en særdeles dyr oplevelse for skatteyderne, da Vestforsyning sendte sin mangeårige direktør på pension. For han havde nemlig optjent en fratrædelsesgodtgørelse, der må anses for uden sidestykke i det kommunale Danmark.

Vestforsyning Holstebro Kommune

– Vi har forlænget kontrakten, så han fortsætter til juni næste år. Det er ret udramatisk.

Sådan lød det fra Nils Ulrik Nielsen, bestyrelsesformand i det kommunale Vestforsyning, da han i midten af december 2017 overfor Dagbladet Holstebro-Struer forklarede om den pensionering, som var nært forstående for selskabets direktør, Jørgen Udby. Ifølge bestyrelsesformanden, der også har rang af byrådsmedlem i Holstebro Kommune, ville man efterfølgende slå Nils Ulrik Nielsens stilling op, for på den måde at sikre et kandidatfelt, som ville være i stand til at tage over for den mangeårige direktør.

Læs også : Kommunaldirektør forlod frivilligt sit job – og sikrede sig over en halv million i fratrædelsesgodtgørelse

Af stillingsopslagene fremgik dog ikke, at det er en særdeles vellønnet stilling at være direktør for Vestforsyning, der blandt andet står for leveringen af drikkevand i og omkring Holstebro. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos selskabet, må det i dén grad siges at være tilfældet.

Udtalelse fra Vestforsyning om fratrædelsesgodtgørelse for Jørgen Udby

 

Udbetaling i forbindelse med fratræden i DR-klassen

For da Jørgen Udby forlod sin stilling, var det som en særdeles holden mand. Det efter at have været førstemand hos Vestforsyning igennem de seneste 28 år, hvor han således har stået i spidsen for det kommunalt finansierede selskab med fokus på vandleveringer igennem en årrække.

Læs også : Fynsk kommunaldirektør scorer bonus på 570.000 kroner – for at fortsætte i sit eget job

Det må han også anses for at have taget sig særdeles godt betalt for, da han ifølge oplysninger fremsendt af Vestforsyning til Journalista.dk alene i perioden mellem 1. januar og 31. august i 2017 inklusiv arbejdsgiverbetalt pension og feriepenge, kunne sætte 1.353.132 kroner ind på lønkontoen. Her til kom så den fratrædelsesgodtgørelse på 2.408.533 kroner, der kom til udbetaling i forbindelse med Jørgen Udbys pensionering.

Læs også : Drak for 18.273 kroner på 2.5 time : Filmfolk brændte 275.918 kroner af i Hollywood

En udbetaling der når op i samme klasse, som indenfor de seneste år eksempelvis er set på Danmarks Radio og hos Patent- og Varemærkestyrelsen.

 

 

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*