Rejselysten flåde : Region Hovedstaden har brugt 2.914.120 kroner på studierejser i Sundhedsplatformen – til samme lille amerikanske by

Del artiklen her:

Madison i Wisconsin er måske ikke en by, der siger ret mange danskere ret meget. Men det er omvendt tilfældet hos Region Hovedstaden, som i dén grad har været storforbrugere af rejser til byen med tilnavnet ”Mad City”.

Region Hovedstaden

– Det er synd for politikerne og Region Hovedstaden, at de har haft nogle, der har arbejdet med det her, der tilsyneladende er på grænsen til amatører.

Sådan lød det i forsommeren fra Peder Larsen, formand for Statsrevisorerne, da han overfor Danmarks Radio kommenterede på en række af de økonomiske problemer, som Sundhedsplatformen har medført først og fremmest hos Region Hovedstaden. Et it-system som skulle have gjort det nemmere for regionens sundhedspersonale, når de har skullet behandle oplysninger om patienter. Det dyre system har dog langt fra levet op til forventningerne, da det har medført en lang række problemer for medarbejderne, når de eksempelvis har skullet finde informationer frem om patienter.

Men bedømt på de udgifter som Region Hovedstaden har brugt på studierejser i brugen af Sundhedsplatformen, må de mange problemer dog anses for særdeles overraskende. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Region Hovedstaden, har medarbejderne nærmest stået i kø, når det har handlet om at komme på studietur til først og fremmest USA i brugen af systemet.

Deltagerlister for Madison-rejser

 

Embedsmænd faste besøgende i Wisconsin

Således viser de fremsendte opgørelser til Journalista.dk, at Region Hovedstaden i perioden mellem januar 2014 og maj 2018 i alt har været på 8 studieture til Madison, beliggende i Wisconsin i den nordøstlige del af USA. I alt har skatteyderne betalt for, at der er blevet købt 214 returbilletter mellem København og USA.

Turen med de fleste deltagere fandt sted i maj 2014, hvor 108 embedsmænd fra Region Hovedstaden blev sendt på kursus i brugen af sundhedsplatformen i Madison til en samlet pris af 1.226.340 kroner. Det kort tid efter at delegationer på først 7 og efterfølgende 8 deltagere, havde været på studietur til Madison i bestræbelserne på at blive bedre til at bruge Sundhedsplatformen.

En anden af de store Madison-rejser fandt sted i september 2015, hvor der var deltagelse af 21 på endnu et besøg i Wisconsin. Det inden at turen i september 2017 gik til Madison for 57 deltagere, ligesom skatteyderne også foråret 2018 måtte betale for, at 5 delegationsmedlemmers besøgte den amerikanske by med omkring 250.000 indbyggere.

Rejser der var med til at gøre, at skatteydernes samlede omkostninger i forbindelse med Madison-rejserne foreløbet er løbet op i lige under 3 millioner kroner.

Deltagere på Madison-rejser

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*