Region Hovedstaden amok i studierejser i brugen af Sundhedsplatformen : Brugte også over millionen på én rejse i 2017

Del artiklen her:

Hos Region Hovedstaden har de meget store problemer med at gøre brug af Sundhedsplatformen. Det er dog ikke umiddelbart til at se på udgifterne, der har være til studierejser i brugen af platformen.

Region Hovedstaden

– Der bliver peget på ting, som vi politisk har haft fokus på længe. Nemlig at sikre, at vi fik rettet op på, at vi gik i luften med et system, som ikke var fuldstændig klar. Vi er stadigvæk ikke i mål, og derfor skal vi fortsat arbejde videre med at få sikret, at vi får rettet systemet til, så det bliver nemmere at være patient og medarbejder.

Sådan lød det i sommer fra Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand for Region Hovedstaden, da hun overfor Danmarks Radio kommenterede på en række af de kritikpunkter, der har været rejst af Sundhedsplatformen. Eksempelvis at den uanset de meget store udviklingsomkostninger på en række områder har været nærmest umulig at anvende, hvilket har medført meget store frustrationer hos de medarbejdere, som har skullet gøre brug af den i dagligdagen.

Læs også : Tusindvis af muleposer og keyhangers : Region Hovedstaden satte nye rekorder på Folkemødet i 2017

Problemerne må dog anses for overraskende, når man ser på de udgifter, som skatteyderne er blevet pålagt at betale til studierejser til USA i forbindelse med udviklingen og brugen af systemet. Som tidligere afsløret af Journalista.dk, var det været tilfældet i 2014 – men også i 2017 var der godt fyldt op på flyveren, da Region Hovedstaden sendte en stor delegation til USA.

Deloversigt over Region Hovedstadens rejse til USA i 2017

 

Langt dyrere studietur i 2017 end i 2014

Således viser de fremsendte bilag til Journalista.dk, at i alt 57 embedsmænd fra Region Hovedstaden i slutningen af september 2017 satte sig ombord på flyet, for at komme til Madison i Wisconsin. Det for at komme på en studietur i brugen af Sundhedsplatformen, som man fra regionens side på det tidspunkt endeligt var ved at indføre hjemme i Danmark.

Læs også : Skærer ned på de syge og gamle for tresifret millionbeløb : Region brænder alligevel mange hundrede tusinde kroner af på Folkemødet

Ombord på flyet til Guds eget land, var en lang række forskellige medarbejdergrupper hos Region Hovedstaden. Således kunne blandt andet tre vicedirektører, en koncerdirektør, en overlæge og en programdirektør sætte sig til rette på flyet, ligesom at der også var deltagelse af en række medarbejdere fra det såkaldte Center for IT, Medico og Telefoni. Det største gruppe af medarbejdere var dog de 9 embedsmænd, der alle i deres jobbeskrivelse havde opført, at de arbejdede på fuld tid med implementeringen af Sundhedsplatformen.

Læs også : Sophie Hæstorp & Co. i Schweiz : Brændte 145.000 kroner af på afslappende program

I modsætning til en lignende tur i 2014, hvor der deltog 108 embedsmænd til en samlet pris af 1.226.340 kroner, var der ikke ved 2017-rejsen faste priser for deltagerne. Opgjort per embedsmand var det også med til at fordyre rejsen, hvilket gjorde at skatteydernes udgifter til studieturen til USA løb op i 1.019.291 kroner – svarende til næsten 18.000 kroner per deltager. Det i modsætning til 2014-rejsen også til Madison i Wisconsin, hvor prisen per deltager i gennemsnit endte på lidt over 11.000 kroner.

Deloversigt over Region Hovedstadens rejse til USA i 2017

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*