Skærer ned på de syge og gamle for tresifret millionbeløb : Region brænder alligevel mange hundrede tusinde kroner af på Folkemødet

Del artiklen her:

Hos Region Hovedstaden anser de sig for at være meget økonomisk pressede. Alligevel var der på ingen måde smalle steder, da man deltog i Folkemødet 2017.

Folkemødet Region Hovedstaden

– Vi har med dette budget indgået en bred og ansvarlig aftale, hvor vi på tværs af partierne er enige om at prioritere patienterne, og hvor vi tager nye initiativer, der skal være med til at holde regionens udgifter til administration i snor. I 2018 gennemfører vi besparelser på op til 80 mio. kroner fordelt på både vores centrale administration og vores hospitalers administration, til gavn for patienterne.

Sådan lød det sensommeren 2017 fra Sophie Hæstorp, formand for Region Hovedstaden, da hun i en pressemeddelelse gennemgik den budgetaftale, som regionsrådsmedlemmerne var blevet enige om for 2018. Samtidig slog den socialdemokratiske politiker fast, at sparekniven ikke kun ville ramme patienterne på hovedstadens hospitaler. Man var nemlig også nødt til at sige farvel til en række medarbejdere, for på den måde at spare på regionens lønbudgetter.

Læs også : Sophie Hæstorp & Co. i Schweiz : Brændte 145.000 kroner af på afslappende program

En helt anden stemning omkring forbrug af skatteydernes penge, var der dog få måneder inden, da Region Hovedstaden igen sendte en stor delegation til Folkemødet på Bornholm. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, stod regionsrådspolitikerne endnu engang i spidsen for en tur til solskinsøen, som blev en bekostelig affærer for det regionale budget.

Region Hovedstadens oversigt over udgifter i forbindelse med Folkemødet 2017

 

Fremragende forplejning på solskinsøen

Således viser de fremsendte bilag til Journalista.dk, at skatteydernes samlede regning løb op i 598.705 kroner. Et beløb der dog fremstår som uden moms, hvorfor udgifterne inklusiv den statslige afgift endte med at stå i 748.381 kroner.

Læs også : Hæstorp tog på leverandørbesøg i New York for 72.394 kroner

Den helt store udgift på regionens Folkemøde-program var de telte, som man var involveret i opsætningen og driften af. Således kostede det i sig selv omkring 350.000 kroner, for at Region Hovedstaden kunne deltage med to af slagsen. På samme måde som det også var en stor udgift på det regionale budget, at de mange deltagende politikere og embedsmænd skulle fragtes frem og tilbage mellem København og Bornholm, ligesom de også skulle indkvarteres på klippeøen. Alene denne del af budgettet, løb op i omegnen af en kvart million kroner.

Læs også : Festlige middage hos regionernes lægemiddelorganisation : Gourmetmiddage med snaps og guldøl

For at Region Hovedstadens politikere og embedsmænd ikke skulle gå sultne i seng, havde man desuden dækket stort op i de forskellige telte. I alt medførte det udgifter for næsten 60.000 kroner, hvilket inkluderede en større middag i det såkaldte Sundhedstelt.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*