Danmarks dyreste internetforbindelse : Rigspolitiet brugte 71.000 kroner på netforbindelse til chartret båd – og mindre formue på at se fjernsyn

Del artiklen her:

Når politiet drager til Folkemøde og skal bruge internetforbindelser på overnatningsstedet, er det langt fra nok bare at opstille en ekstra router på havnen i Rønne.

Rigspolitiet Folkemødet

– Det er ærgerligt og trist, at man ikke har lavet forarbejdet ordentligt. Faktisk kunne man have gjort nøjagtigt som i 2016, hvor der var en rigtig god løsning for alle.

Sådan lød det fra Claus Oxfeldt, forbundsformand for Politiforbundet, overfor Politiforbundets nyhedsbrev op til Folkemødet 2017. Det i forbindelse med at fagforeningsmanden langede ud efter politiledelsen, som han mente langt fra havde forberedt Folkemødet på en tilstrækkelig måde. Ikke kun i forhold til overnatningerne, men i lige så høj grad de mere lavpraktiske ting, som eksempelvis at få fragtet køretøjer til Bornholm i forbindelse med Folkemødet.

Læs også : Borgmestre, byrådsmedlemmer og embedsmænd slog sig løs til Folkemødet med frådsemiddag – betalt af skatteyderne

Problemerne med den valgte overnatningsform, hvilket skete på et hotelskib placeret under Folkemødet i Rønne Havn, kan også ses på de ekstraudgifter, som skatteyderne måtte betale. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Rigspolitiet.

Faktura i forbindelse med chartring af færge til Folkemødet 2017

 

Dyrt internet og fjernsyn på hotelskib

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk var det i 2017 på ingen måde nok for politibetjentene, at de under deres ophold kunne gøre brug af den gratis trådløse forbindelse, som er opstillet på Bornholm. I stedet blev der indkøbt ekstra internet fra det samme firma, hvorfra man også havde chartret hotelskibet Bibbi Stockholm. Det vil sige det Løgstør-baserede Topmark Trading ApS, der ellers ifølge sin hjemmeside har specialiseret sig i salg af våbenskabe.

Læs også : Embedsmænd til Folkemødet med stil : Snuppede privatfly til flere hundrede tusinde kroner

Således kostede det skatteyderne 71.040 kroner eksklusiv moms, eller hvad der svarer til 88.800 kroner inklusiv den statslige afgift, for at politifolkene eksempelvis kunne tjekke deres private Facebook-profiler, mens de var til Folkemødet på Bornholm.

Læs også : Vejle sendte kæmpe delegation til Folkemødet – som blev kørt tværs over Bornholm i egen bus

Samtidig var der også taget hånd om, at de skulle have mulighed for at se fjernsyn på Bornholm. Det skete via en tv-løsning, der inklusiv moms løb op i 25.000 kroner for de få dage, hvor Folkemødet varede.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*