Borgmestre, byrådsmedlemmer og embedsmænd slog sig løs til Folkemødet med frådsemiddag – betalt af skatteyderne

Pressefoto Aarhus Kommune af borgmester Jacob Bundsgaard
Del artiklen her:

Folkemødet på Bornholm er stedet, hvor de politiske debatter blødes op med fadøl og store middage. Det kan de tale med om i det midtjyske, hvor en lang række borgmestre og ledende embedsmænd, fik stillet sulten og tørsten minimalt under den beløbsgrænse, som fremgår af Peter Brixtofte-dommen.

Folkemøde

– Vores roadtrip er undfanget via forskellige idéer om, hvordan vi kan udbrede kendskabet til aktivt medborgerskab i Aarhus, og hvordan vi kan trække nye idéer til os. Det vil jeg som borgmester gerne bakke op om og være med til at sætte i scene.

Sådan lød det tilbage i 2016 fra den socialdemokratiske borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard, overfor Aarhus Stiftstidende, da han sammen med en stor delegation fra Smilets By, gjorde klar til at drage til Folkemødet. Det blandt andet for at promovere den såkaldte Medborgerskabsvogn, som aarhusianerne ville bruge på Bornholm, for på den måde at fortælle omverdenen, at man gik ind for det, der blev omtalt som aktivt medborgerskab.

Læs også : Embedsmænd til Folkemødet med stil : Snuppede privatfly til flere hundrede tusinde kroner

Ved 2017-udgaven af Folkemødet, havde Jacob Bundsgaard dog ikke Medborgerskabsvognen med på slæb. I stedet var han frontfigur for en stor delegation af politikere og embedsmænd, der blandt andet fik betalt udgifter til rejse og ophold af det såkaldte KKR-samarbejde. En sammenslutning af en lang række kommuner i Region Midtjylland, som blandt andet står for at organisere de årlige rejser til Folkemødet på Bornholm.

Herunder også en middag, som ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk efter reglerne om aktindsigt, havde deltagelse af aarhusianere som Jacob Bundsgaard.

Regning fra restaurant i forbindelse med middag i KKR-samarbejdet

 

44 politikere og embedsmænd til kæmpe middag på Bornholm

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, kunne han sammen med en lang række andre fremtrædende jyske politikere således sætte sig til bords på Restaurant No 9 den 15. juni 2017. Et spisested placeret i det centrale Allinge, som også er centrum for Folkemødet.

Læs også : Vejle sendte kæmpe delegation til Folkemødet – som blev kørt tværs over Bornholm i egen bus

Her havde Jacob Bundsgaard selskab af 43 andre politikere og embedsmænd, hvilket blandt andet inkluderede borgmesterkollegaerne H.C. Østerby fra Holstebro, Erik Flyvholm fra Lemvig, Uffe Jensen fra Odder og de daværende borgmestre Iver Enevoldsen fra Ringkøbing-Skjern og Kirsten Terkilsen fra Hedensted. Samtidig havde en lang række byrådsmedlemmer også fundet vej til den skatteyderbetalte middag på Restaurant No 9, hvilket blandt andet drejede sig om Ditte Staun fra Skive, Kirsten Bille fra Syddjurs, Hans Okholm fra Silkeborg og Ove Kent Jørgensen fra Silkeborg.

De fik alle restaurantens såkaldte Folkepakke, hvilket kostede lige under 1.000 kroner per kuvert. En indenfor det offentlige nærmest magisk grænse for repræsentative middage, fordi en kuvertpris på 1.000 kroner blev opstillet som den øvre grænse i forbindelse med Peter Brixtofte-sagen.

Læs også : Odense Havn : Fodboldtur til Spanien med indlagte barbesøg skaber merværdi

Det gjorde at skatteyderne i alt måtte betale 39.380 kroner for, at de jyske lokalpolitikere og deres medrejsende embedsmænd, kunne få stillet sulten og tørsten under Folkemødet.

Fremsendt deltagerliste for deltagere ved Folkemødet i KKR-regi

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*