Skandaleramt borgmester forgylder embedsmænd : Giver millionærer ekstra millioner i bonusser

Pressefoto fra Hjørring Kommune af borgmester Arne Boelt
Del artiklen her:

I den forgangne uge måtte Hjørrings borgmester Arne Boelt forsvarer sig i Københavns Byret i en bagvaskelsessag. Omvendt er han sikkert hjemme i Nordjylland en populær mand, efter at han har sikret topembedsmænd meget store bonusser.

Arne Boelt Hjørring Kommune

– Det er så langt ude, det her. Jeg har ikke været i nærheden af at sige noget, der kunne opfattes som bagvaskelse, og jeg ville faktisk ønske, at politiet kunne opklare hele sagen, for det er blevet en belastning at arbejde med.

Sådan lød det fra Hjørrings borgmester, Arne Boelt, da han overfor TV2 Nord fortalte om den bagvaskelsessag, der i den forgangne uge var domsforhandling i. Det i en sag som den statslige nordjyske tv-station først begyndte at dække flere dage efter, at Journalista.dk kunne afslører, hvorfor Arne Boelt kræves idømt ubetinget fængsel for overtrædelse af Straffelovens §268 – hvilket endda ikke fremgik af dækningen hos den statslige tv-station. Det skyldes ifølge sagens dokumenter nemlig, at Arne Boelt skulle have beskyldt en københavnsk advokat for hendes deltagelse i den afføring, som socialdemokraten påstår er blevet placeret på håndtaget til hans hoveddør. Ifølge retssagens processkrifter var hun den seneste advokat, som Arne Boelt havde beskyldt for at være involveret i afføringen på hoveddøren.

Læs også : Borgmester kræves idømt ubetinget fængselsstraf – for at påstå at advokat smurte afføring på hans dørhåndtag

Hvem der i givet fald var involveret i den påståede ugerning, henstår dog noget i det uvisse. Men det er formentligt ikke toppen af embedsværket i Hjørring Kommune, som under Arne Boelts ledelse, har opnået særdeles givtige bonusordninger.

Oversigt fra Hjørring Kommune over udbetalinger til direktører i forbindelse med åremålskontrakter

 

Millionudbetalinger også sikret ved fyringer

Således viser de fremsendte bilag til Journalista.dk, at to af Arne Boelts ledende medarbejdere indenfor de kommende år, kan se frem til markante millionbonusser. Det via såkaldte åremålskontrakter, hvor offentligt ansatte topfolk kun er ansat i en given stilling i et på forhånd fastsat tidsrum. Dog således at åremålsansættelserne kan forlænges en lang række gange, hvis parterne er enige om det.

Læs også : Socialdemokratisk borgmester førte an i løjerne : Hjørring brugte 300.000 kroner på USA-rejse

I 2019 kan to af Hjørring Kommunes højest lønnede medarbejdere se frem til millionbonusser, hvis de stadig er ansat i deres jobs på dette tidspunkt. Det drejer sig om kommunaldirektøren Tommy Christiansen, der den 31. juli 2019 modtager 2.087.512 kroner. En smule mindre bliver der i givet fald tale om til Leif Johannes Jensen, der ved nytåret 2019/2020 modtager 1.569.235 kroner i sin åremålsbonus.

Læs også : Borgmester førte an under våd middag : Spiste og drak for 18.000 kroner på sea food-restaurant

Skulle de to direktører blive fyret inden da, behøver de dog ikke af den grund at frygte at ende på gaden. For direktørkontrakter hos kommunerne betyder normalt, at embedsmændene ved afskedigelser modtager et års løn på almindelige opsigelsesvarsler. Hvilket for Tommy Christiansen og Leif Johannes Jensen svarer meget godt til den åremålsbonus, de står til at modtage til næste år.

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Hvis der er så stort økonomisk råderum i flere kommuner, undrer 2 pct udligningsreglen mig meget.
    Man bliver næppe tiltalt uden et grundigt forarbejde af politiet og en vurdering af sagen af de offentlige anklagere,
    så det må bero på en OMMER, såfremt man selv mener at være uskyldig.

  2. Ingen lokale medier har bragt noget som helst fra journalista.dk så det kan kun undre hvorfor borgmesteren og advokaten føler sig “hængt ud”? Til gengæld har tv2 nord i 2.omgange givet Arne boelt og anker laden fri taletid til at misinformere om retssagen og dens baggrund uden nogen form for kritisk journalistik eller tjek af info. Ovenikøbet bringer man fra tv2 nords side ikke den berigtigelse af decideret fejlinformation som man tillod i første indslag, som modparten og indbringer af sagen for retten har krævet. Det er absolut ikke acceptabelt af et så stort medie øg heller ikke for andre mindre medier som ukritisk bringer disse videre. Det er særdeles ikke betryggende som borger at vide at borgmesterens gøren og laden ikke bringes til vores kendskab og at klart faktuelle fejl ikke korrigeres efterfølgende. Man kan kun håbe at advokat Trine Ødemortland indbringer tv2 nords manglende berigtigelse for pressenævnet.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*