Borgmester kræves idømt ubetinget fængselsstraf – for at påstå at advokat smurte afføring på hans dørhåndtag

Pressefoto Hjørring Kommune
Del artiklen her:

Torsdag løber en opsigtsvækkende retssag af stablen i Københavns Byret, hvor Hjørrings borgmester Ane Boelt risikerer en ubetinget fængselsstraf. Det ifølge processkrifterne blandt andet for at have beskyldt en københavnsk advokat for, at have smurt afføring på hans hoveddør.

Arne Boelt Hjørring Kommune

– Arne Boelt har til de landsdækkende medier oplyst, at han er blevet passet op af to maskerede mænd og truet, samt at Arne Boelt skulle have fået smurt sine dørhåndtag på sin ejendom ind i lort og har fået løsnet sine hjulbolte på sin bil.

Sådan lyder en del af et af de processkrifter, som på torsdag fremlægges i Københavns Byret af den københavnske advokat Trine Ødemotland. Det i forbindelse med en retssag, som hun har anlagt mod Arne Boelt, borgmester i Hjørring, for bagvaskelse efter Straffelovens §268. Her kræves Arne Boelt idømt en ubetinget fængselsstraf, mens Anker Laden-Andersen risikerer en større bøde, hvis han bliver dømt i sagskomplekset.

Læs også : Hjørrings borgmester fyrede den af på ikonisk restaurant i Boston : Gav 12.000 kroner i drikkepenge – efter middag i privat værelse

Et af de væsentligste spørgsmål i det er, hvorvidt Arne Boelt skal dømmes for at beskylde Trine Ødemotland for at have smurt afføring på hans hoveddør.

Udtalelser som ifølge processkrifterne skulle være fremkommet i forbindelse med, at Arne Boelt i november blev genvalgt som borgmester i Hjørring.

 

Processkrift : Borgmester har også beskyldt andre for afføring på håndtag

Her henviste han ifølge processkrifterne i en udsendelse på den lokale tv-kanal HAS (Hjørring Antenneselskabs egen tv-kanal) til, at han anså advokat Trine Ødemotland for helt eller delvist ansvarlig for et påstået fysisk angreb på ham selv, ligesom den københavnske advokat også skulle være involveret i placeringen af afføring på dørhåndtaget på hoveddøren til hans privatbolig.

Læs også : Skandaleramt borgmester forgylder embedsmænd : Sikrer millionærer ekstra millioner i bonusser

Trine Ødemotland er dog tilsyneladende ikke den eneste advokat, som Arne Boelt har beskyldt for at smøre afføring på hans dørhåndtag. Ifølge processkrifterne skulle borgmesteren også have beskyldt en anden advokat, for på denne måde at have terroriseret ham selv og hans familie.

Læs også : Borgmester førte an under våd middag : Spiste og drak for 18.000 kroner på sea food-restaurant

Arne Boelt er dog ikke alene, når han på torsdag skal forklare sig i retten. Det samme samme skal Hjørring Kommunes faste advokat, Anker Laden-Andersen. Mens advokat Trine Ødemotland har krævet Arne Boelt idømt ubetinget fængsel, kan Anker Laden-Andersen se frem til en bøde, hvis han bliver dømt.

Del artiklen her:
4 Comments

 1. Journalista ku jo kigge på de andre bekvemme anklager borgmesteren har slynget om sig det sidste års tid. F.eks mod fredelige demonstranter, der har demonstreret mod et skilsmissebarns indespærring på børnehjem.

 2. KAN SIGES MED ET ORD POLITIKERLEDE..
  Derfor stemmer jeg ikke ikke længere til
  kommunalvalg ..

 3. håber på alle måder at domstolene denne gang ikke dækker over de mennesker der er offentligt ansat – denne sag er i særdeleshed en kæmpe skandale og det skal frem – alt hvad der er foregået

 4. Håber virkelig borgemesteren kommer i fedtefadet. For hans udtagelser om chikane mm.
  Er selv med i en fredelig demostration for en dengang 10 årige dreng. Der er komme i klemme i en skilsmisse sag.
  Pludselig fløj beskyldninger om vold, chikane, trudsler og masse andet imod sagen. Selv morens advokat blev beskyldt alverdens ting. Kun fordi valget var nært forstående. Og så brugte han det som valgflæsk. Må sige håber den kære borgemester får en dom han kan mærke og han mister hans post. For mere uansvarlig borgemester skal man lede længe efter. Fy for pokker at ta et barn som gidsel i hans valgkamp ??

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*