Vælgerne sagde stop – hvorefter afgående borgmester blev millionær

Pressefoto fra Holbæk Kommune
Del artiklen her:

Selv om han kun var borgmester i to valgperioder, har Søren Kjærsgaard i dén grad fået valuta for pengene i forbindelse med afgangen fra borgmesterkontoret. For han har nemlig sikret sig et eftervederlag, som må anses for særdeles iøjnefaldende.

Søren Kjærsgaard

– Vi har brug for en anden leder. En leder, der er mere åben. Vi føler os ikke godt nok underrettet undervejs i processerne. Man kan jo vælge at informere de andre byrådsmedlemmer tidligt, eller når man absolut skal. Og der ville vi gerne være informeret tidligere i mange henseender.

Sådan lød det forud for kommunalvalget i november fra Christian Ahlefeldt-Laurvig, daværende borgmesterkandidat for Liberal Alliance, da han overfor TV Øst slog fast, at hans parti ikke ville lægge stemmer til, at Søren Kjærsgaard kunne fortsætte på posten som borgmester i Holbæk Kommune i yderligere fire år. Det på trods af at Søren Kjærsgaard ellers er Venstre-mand og således ellers burde have været Liberal Alliances logiske bud på en borgmester i konkurrence med først og fremmest Socialdemokratiets foretrukne kandidat.

Læs også : Kommunaldirektør forgyldt af fyring : Sikrede sig fratrædelsesgodtgørelse i millionklassen

Den manglende opbakning fra Liberal Alliance var en væsentlig årsag til, at Søren Kjærsgaard ikke blev genvalgt. I stedet har han måttet tage til takke med posten som 2. viceborgmester i Holbæk Kommune, hvilket også betød afsked med politik på fuld tid.

En tilbagevenden til den civile karriere som advokat, der dog langt fra var nogen økonomisk bet for Søren Kjærsgaard.

Oversigt fra Holbæk Kommune over eftervederlag udbetalt efter valgene i 2013 og 2017

 

Millionær på ikke at blive genvalgt

For ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Holbæk Kommune, sikrede han sig i forbindelse med nytåret 2017/2018 et særdeles markant såkaldt eftervederlag. Det vil sige udbetaling af en speciel bonus i forlængelse af, at en politiker ikke blev genvalgt.

Læs også : Embedsmænd til Folkemødet med stil : Snuppede privatfly til flere hundrede tusinde kroner

For Søren Kærsgaard drejede det sig om en efterbetaling på 1.003.793 kroner, som kommer til udbetaling løbende i 2018. Da Søren Kærsgaard var borgmester i 8 år i Holbæk Kommune svarer det til, at hans eftervederlag sikrer ham 125.474 kroner for hvert af de år, hvor han var førstemand i den sjællandske kommune.

Læs også : Bag skandalen om den aarhusianske letbane : Direktør hæver gigantløn langt over Lars Løkkes – og leder berejste og sultne medarbejdere

Søren Kærsgaard var dog langt fra den eneste lokalpolitiker i Holbæk Kommune, som efter valget i november 2017 kunne trække sig tilbage med et eftervederlag. Således var der også udbetalinger til Kurt Næstved, Emrah Tuncer, Pernille Kruse og Michael Suhr, der alle som afgående udvalgsformænd sikrede sig omkring 38.000 kroner – mens kollegaen Finn Nielsen måtte tage til takke med 18.570 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*