Skandaleramt borgmester forgylder embedsmænd : Sikrer millionærer ekstra millioner i bonusser

Del artiklen her:

Hjørrings borgmester Arne Boelt er ikke kun en mand, der efterforskes af politiet for dokumentfalsk. Han er også en lokalpolitiker, som er særdeles rundhåndet, når det kommer til aflønningen af sine topembedsmænd.

Arne Boelt Hjørring Kommune

– Jeg kan bekræfte, at Statsadvokaten i Viborg har truffet beslutning om, at efterforskningen genoptages i nedennævnte sag. Dette er dog ikke nødvendigvis ensbetydende med, at der vil ske sigtelser af en eller flere personer i sagen. På sagens nuværende stadie er der ikke grundlag for sigtelser i sagen. Jeg kan således alene bekræfte, at sagen efterforskes.

Sådan lød det i efteråret til Journalista.dk fra fungerende specialanklager hos Nordjyllands Politi, Mette Vestergaard, i forbindelse med, at en række medlemmer af Hjørrings absolutte top var kommet under efterforskning for dokumentfalsk. Blandt dem var Socialdemokratiets borgmester Arne Boelt, som også i andre sammenhænge har markeret sig. Således har Journalista.dk blandt andet også tidligere kunnet dokumentere, at en rejse til USA under hans ledelse, blev en særdeles dyr affærer for de nordjyske skatteydere.

Læs også : Statsadvokaten underkender Nordjyllands Politi : Borgmester og advokater efterforskes for dokumentfalsk og injurier

Men det har dog ikke kun været i udlandet, at Hjørrings indbyggere har måttet finde den store pung frem i forbindelse med Arne Boelts virke. Således viser aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Hjørring Kommune, at flere topembedsmænd under hans tid som borgmester, har opnået både iøjnefaldende lønninger og fratrædelsesgodtgørelser.

Oversigt fra Hjørring Kommune over udbetalinger til direktører i forbindelse med åremålskontrakter

 

Kommunaldirektør kan se frem til over 2.000.000 kroner

Således viser de fremsendte bilag til Journalista.dk, at Arne Boelts kommunne har gjort brug af åremålsansættelser, da man tilknyttede både sin nuværende kommunaldirektør og økonomi- og arbejdsmarkedsdirektør. En ansættelsesform der betyder, at medarbejdernes ansættelse i første omgang kun løber i en bestemt årrække, hvilket dog kan forlænges indtil flere gange. Omvendt er konsekvensen for skatteyderne, at de enten ved udløbet eller forlængelsen af kontrakterne, tvinges til at udbetale store beløb til medarbejderne.

Læs også : Socialdemokratisk borgmester førte an i løjerne : Hjørring brugte 300.000 kroner på USA-rejse

For Hjørrings to direktører betyder det, at de, selv om de i forvejen tjener langt over millionen hvert år, i 2019 kan sætte store bonusser ind på deres konti, hvis de til den tid stadig er ansat. For kommunaldirektør Tommy Christiansen, drejer det sig om 2.087.512 kroner, mens økonomi- og arbejdsmarkedsdirektør Leif Johannes Jensen, kan trække sig tilbage med 1.569.235 kroner.

Læs også : Borgmester førte an under våd middag : Spiste og drak for 18.000 kroner på sea food-restaurant

Hvis de ikke til denne tid er ansat i Hjørring Kommune som følge af, at de er blevet fyret, behøver direktørerne dog ikke af denne grund at lide nogen nød. For de kommunale overenskomster sikrer nemlig, at de ud over deres opsigelsesvarsler, typisk også har krav på et års løn inklusiv pensionsbetalinger.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*