Spildevandsfolk fyrede den af i Grøften i Tivoli – og forsøgte bagefter at skjule regningen

Del artiklen her:

Der skulle en klagesag til, før den offentlige spildevandsvirksomhed BIOFOS udleverede sine repræsentationsbilag. Det kan skyldes at firmaet har en tilgang til repræsentationskontoen, som må anses for liberal.

BIOFOS

– BIOFOS er Danmarks største spildevandsvirksomhed. Vi renser spildevandet for 1,2 mio. indbyggere i hovedstadsområdet på vores tre renseanlæg Lynetten, Avedøre og Damhusåen. Vi udnytter ressourcerne i spildevandet til klimavenlig energi i form af el, biogas og fjernvarme til forsyningsnettet. BIOFOS har desuden en besøgstjeneste, der modtager flere end 12.000 gæster om året.

På blandt andet denne måde præsenterer BIOFOS sig på sin hjemmeside, hvor den offentligt ejede virksomhed også slår fast, at den anser sig for at være landet største af sin art. Det med udgangspunkt i tre renseanlæg, der betjener en stor del af det storkøbenhavnske område.

Læs også : Skærer ned på kernevelfærden – men brænder over 600.000 kroner af på vejfest

Men BIOFOS er langt fra bare et traditionelt rensningsanlæg, for det er også stedet, hvor embedsmændene gerne finder det skatteyderbetalte Dankort frem, når der skal betales for beværtningen af udenlandske gæster.

Regning fra BIOFOS’ besøg i Grøften

 

Stor delegation til festlig middag på klassisk restaurant

Det viser aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos BIOFOS. Bilag der dog langt fra var nemme at få adgang til, på trods af det ellers er et lovkrav. For efter at BIOFOS i første omgang nægtede at udlevere blandt andet sine repræsentationsbilag, var det nødvendigt at indgive en klagesag, før spildevandsfolkene besindede sig.

Læs også : Danmarks dyreste trailer : Aarhus bruger flere hundrede tusinde kroner på ”medborgerskabsvogn”

Bedømt på de fremsendte bilag til Journalista.dk, synes der dog at være en simpel forklaring på, hvorfor embedsmændene ikke i første omgang havde lyst til at udlevere repræsentationsbilagene. For de viser nemlig, at BIOFOS var særdeles rundhåndede, da man sensommeren 2016 var vært for et nordisk møde. Som en del af arrangementet blev skatteyderne nemlig pålagt at betale den middag, som blev afholdt med 32 deltagere i Tivoli-restauranten Grøften.

Læs også : Fest på forsyningen : Kommunalt selskab med Tivoli-middage over beløbsgrænse

Her satte de indbudte blandt andet dyr vin til livs hvilket var medvirkende til, at den samlede regning endte med at stå skatteyderne i 22.755 kroner.

Program og deltagerliste

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*