Morten Kabell fortsætter gemmelegen : Nægter at fortælle om goutmetmiddage, dyre rejser og ansættelse af partifælle

Pressefoto fra Københavns Kommune
Del artiklen her:

Hvad fik skatteyderne ud af at betale dyre middage i forbindelse med, at Morten Kabell stoppede som borgmester i Københavns Kommune? Det er et af de spørgsmål, som Enhedsliste-politikeren nægter at svare Journalista.dk på.

Morten Kabell

– Desværre kan vi se, at uligheden mellem vores bydele er vokset de senere år. Derfor må vi nu skærpe vores arbejde med at løfte de udsatte byområder.

Sådan lød det den forgangne sommer fra Enhedslistens daværende teknik- og miljøborgmester i København, Morten Kabell, da han via sit partis hjemmeside udtalte sig om de problemer, som hovedstaden ifølge hans opfattelse havde med social ulighed. Samtidig slog Morten Kabell fast, at det var nødvendigt at øremærke flest mulige skattekroner til hovedstadens udsatte, så de blandt andet kunne få en uddannelse.

Læs også : Gourmetmiddage med gin-tonics og kuvertpriser til over 1.000 kroner : Morten Kabell fyrede den af i sin sidste tid som borgmester

Men som Journalista.dk den seneste tid har kunnet dokumentere, var Morten Kabell under sin borgmestertid, der stoppede i forbindelse med nytåret, dog også optaget af andre og mere behagelige ting.

Men i modsætning til sine politiske målsætninger er det dog tydeligvis ikke noget, som Morten Kabell har den store lyst til at tale om.

 

Dyre afslutningsmiddage på skatteydernes regning

Således er han ikke vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser i forbindelse med den seneste afsløring af, at han var særdeles rundhåndet overfor ledende embedsmænd i forbindelse med afskeden med borgmesterkontoret. Således måtte skatteyderne holde for ved to dyre middage på gourmetrestauranter, som Morten Kabell havde inviteret til i december.

Læs også : Store barregninger og dyre middage : Morten Kabell brugte mindre formue på Australiens-rejse

Journalista.dk ville gerne have hørt, hvad skatteyderne fik ud af, at betale middage for 10.015 kroner og 8.425 kroner. Vel og mærke arrangementer, hvor kuvertpriserne lå på over 1.000 kroner, hvilket ellers er den øvre grænse, som blev sat for repræsentative middage indenfor det offentlige i forbindelse med Peter Brixtofte-sagen.

Læs også : Forkærlighed for foie gras : Morten Kabell så stort på dyrevelfærden under gourmetmiddage med stadsarkitekt og kommunal direktør

Journalista.dk har også tidligere forsøgt at få Morten Kabell i tale i forhold til de dyre rejser, som han foretog under sin tid som borgmester til blandt andet Australien. Men lige som ved spørgsmål om ansættelsen af en partifælle i en vellønnet stilling i Morten Kabells forvaltning, er Enhedsliste-politikeren ikke vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Peter Brixtofte,fred være med ham,vender sig sikkert i graven over den beskyttende dyne,de venstreorienterede journalister lægger over disse skandaler……..havde han været Enhedsliste borgmester,havde DR og TV2 etc lade ham drikke de dyre rødvine i fred !

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*