Jyske kommuner hyrede Bjarke Engels til at holde foredrag – til 2.667 kroner i minuttet

Del artiklen her:

Bjarke Ingels er et stort navn indenfor arkitektur. Så stort at skatteyderne i dén grad måtte finde den store pung frem, da han blev hyret til at tale på 2017-udgaven af Folkemødet.

Bjarke Ingels

– Østjyder tager verdensstjernen Bjarke Ingels med til Folkemøde 2017.

Sådan lød overskriften på den pressemeddelelse, som den såkaldte Business Region Aarhus udsendte i slutningen af maj 2017. Det i forbindelse med offentliggørelsen af, at den danske arkitekt Bjarke Ingels, hvis tegnestue ligger i New York, ville optræde under Folkemødet med et foredrag for Business Region Aarhus. En sammenslutning af en række østjyske kommuner, som ad den vej forsøgte at skabe opmærksomhed om deres region og de lokale erhvervsmuligheder.

Læs også : Kommunal delegation på 10 helt tæt på filmstjerner : Spiste og drak på insted for 16.658 kroner

I pressemeddelelsen fandt østjyderne ikke anledning til at fortælle, hvad det ville koste skatteyderne, på den måde at invitere Bjarke Ingels til at holde foredrag under den årlige politiske festival på Bornholm.

Forhold der i stedet fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Business Region Aarhus.

Kontrakt indgået mellem Bjarke Ingels og Business Region Aarhus

 

Skyhøj betaling for markedsføring overfor potentielle kunder

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, var det dog meget begrænset, hvor lang tid østjyderne faktisk tog Bjarke Ingels med til Bornholm. For det drejede sig reelt kun om et foredrag, som stod til at vare omkring 45 minutter.

Læs også : Champions League-fodbold, natklubbesøg og legendarisk restaurant : Odense Havn slog sig løs på skatteydernes regning i Sevilla

Vel og mærke en optræden, som langt fra blev en billig oplevelse. For ifølge kontrakten indgået mellem Business Region Aarhus og Bjarke Ingels tegnestue Big, stod den skatteyderne i 120.000 kroner – eller svarende til 2.667 kroner i minuttet for den tid, som foredraget varede. Et beløb der dog også inkluderede transport til og overnatning på Bornholm, hvilket skete på et af klippøens bedste hoteller, Strandhotel Balka Søbad.

Læs også : Frank Jensen tog konen med til OL – og brændte 335.205 kroner af på hotelværelser

Hertil kom så skatteydernes udgifter til de middage og sociale sammenkomster, som Bjarke Ingels deltog i, mens han var på Bornholm. Blandt andet en stor middag for over 40 personer, hvor der var deltagelse af borgmestre, byrådsmedlemmer og ledende embedsmænd. En personkreds der fast er på besøg på Bjarke Ingels tegnestue, når kommunerne løbende tager på studietur til New York.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*