FC Midtjyllands fede finte : Scorer millioner af kroner på arbejdsløse

Del artiklen her:

FC Midtjylland er kendt som en af de mest nytænkende danske fodboldklubber. Det kan også ses udenfor banen, hvor klubben har sikret sig millioner af kroner i offentlig støtte i form af løntilskud.

FC Midtjylland

– Ejner Hessels nye tre-årige sponsorat er en vigtig brik i forhold til, at vi kan fortsætte udviklingen af klubben både kommercielt og sportsligt. Det glæder mig meget, at Hessel fortsat ønsker at være en vigtig del af klubben.

Sådan lød det sommeren 2017 i en pressemeddelelse fra FC Midtjylland i forbindelse med, at forlængelsen af en sponsoraftale med bilfirmaet Ejner Hessel blev offentliggjort. Et firma beliggende i Herning-forstaden Brande, hvorfra den har opbygget Danmarks største salgsapparat af klassiske bilmærker som Mercedes-Benz og Renault. Hvilket blandt andet har gjort det muligt at sponsorere den lokale fodboldstolthed FC Midtjylland, der til daglig slår sine folder i landets bedste række, Superligaen.

Læs også : Kommune brugte 644.000 kroner på konsulenter – som målgruppen ignorerede

Men FC Midtjylland og Ejner Hessel har dog mere til fælles, end at fodboldholdets trøjer er pyntet med logoer fra bilforhandleren. For aktindsigter opnået af Journalista.dk fastslår, at de begge har store indtægter fra det offentliges kasser i form af løntilskud.

Offentlige støttekroner der blandt andet har til formål at sikre, at langtidsledige personer kan få foden indenfor på arbejdsmarkedet.

Del af Herning Kommunes oversigt over udbetalte løntilskud i perioden 2012-2017

 

Storsponsor også med ekstra millionindtægt fra løntilskud

Ifølge fremsendte aktindsigter fra Herning Kommune til Journalista.dk, har den lokale fodboldstolthed i perioden mellem 2012 og 2016 sikret sig millioner af kroner, når den har haft arbejdsløse i forskellige former for praktik. Vel og mærke til flere forskellige selskaber i FC Midtjyllands-koncernen, da både selve FC Midtjylland og dets holdingselskab FCM Holding i perioden mellem 2012 og 2017 sikrede sig denne form for offentlige tilskud.

Læs også : Hjemmeplejen i Aalborg hyrer konsulentfirma til filmproduktion, feltarbejde og power points – for 488.750 kroner

For FC Midtjylland drejede det sig i disse år om 2.605.290 kroner, hvilket dog blev overgået af FCM Holding, som på denne konto sikrede sig 3.118.939 kroner. I alt har skatteyderne således i perioden mellem 2012 og 2017 betalte 5.724.229 kroner til lønningerne hos Superliga-klubben, der aktuelt kæmper med om det danske mesterskab.

Læs også : Kommune glemte alt om udbud : Velfærdsfirma scorede millioner

Ejner Hessel har heller ikke holdt sig tilbage, da man alene fra Herning Kommune i årene 2012-2017 har sikret sig 1.032.088 kroner i tilskud til sine lønninger.

 

FC Midtjylland er ikke vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser.

 

 

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*