Store barregninger og dyre middage : Morten Kabell brugte mindre formue på Australiens-rejse

Del artiklen her:

Inden Morten Kabell stoppede som teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, foretog han en række iøjnefaldende rejser. En af dem gik til Australien, hvor fokus langt fra kun var på cykler.

Morten Kabell

– Verdens byer skal samarbejde for at være på forkant med den gode byudvikling. Det er dér, størstedelen af mennesker i dag lever, og derfor kan byer forandre verden. Det skal de specielt nu, når vores regeringer ikke rigtig synes, at de skal gøre det.

Sådan lød det i november fra Morten Kabell, da den daværende teknik- og miljøborgmester i København offentliggjorde, at han forlod lokalpolitik til fordel for det private erhvervsliv. Det i skikkelse af et firma, som blandt andet har specialiseret sig i at rådgive kommuner om cykelstier. På samme måde, som det også tjener nogle af sine penge på at arbejde med byplanlægning.

Læs også : Morten Kabells nye arbejdsplads scorede kassen – på at opliste ideer om cykelstier

Men mens Morten Kabell indtog borgmesterkontoret på Københavns Rådhus for Enhedslisten, var det dog langt fra kun cykler, han gjorde brug af. I stedet viser aktindsigter opnået af Journalista.dk, at Morten Kabell på trods af sin udtalte modstand mod CO2-udledning, tog på en række iøjnefaldende udenlandsrejser med fly.

Blandt dem en rejse til Australien i 2014, som Morten Kabell sammen med medrejsende embedsmænd foretog for at deltage i en konference.

Oversigt fra Københavns Kommune over udgifter til Morten Kabells rejse til Australien

 

Skatteyderbetalt besøg i værtshuskvarter

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, stod rejsen skatteyderne i lidt over 72.000 kroner. Af disse udgjorde rejseudgifterne omkring 30.000 kroner, mens overnatningerne i Australien også løb op, sammen med adgangstegnene til konferencen.

Læs også : Morten Kabell & Co på studietur til Japan for 345.300 kroner

En væsentlig post på Australiens-rejsen var samtidig det forbrug, som Morten Kabell og hans embedsmænd havde rundt omkring på forskellige restauranter og barer. Således viser de fremsendte bilag eksempelvis, at der blev indtaget en god portion rødvin på The Apothecary 1878. En klassisk vinbar med tilhørende restaurant beliggende i et af Adelaides værtshuskvarterer, som den københavnske delegation også besøgte, da de satte sig til rette på Nindy Point Restaurant & Cafe. Her blev der ud over rødvin indtaget forskellige drinks som Martinis, ligesom Morten Kabell & Co også pålagde skatteyderne at betale for en ganske fornuftig middag.

Læs også : Grådig borgmester ansatte partifælle til sekretæropgaver – til kæmpeløn

Det i forbindelse med konferencen, som bar titlen : ”Velo-city Global 2014 Adelaide : The Heart of Cycling is Beating in Australia”.

Regninger fra forskellige barer og restaurationer afholdt i forbindelse med Morten Kabells rejse til Australien

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*