Gourmetmiddage med gin-tonics og kuvertpriser til over 1.000 kroner : Morten Kabell fyrede den af i sin sidste tid som borgmester

Pressefoto fra Københavns Kommune
Del artiklen her:

Da Morten Kabell stoppede som borgmester i Københavns Kommune, var det ikke nok med en traditionel afskedsreception. Skatteyderne fik nemlig også lov til at betale to middage på københavnske gourmetrestauranter.

– Det er et politisk og moralsk spørgsmål. Og hvad der gælder for Carl Holst bør selvfølgelig også gælde for Morten Kabell. Det vil da være dobbeltmoralsk og hykleri, hvis vi i Enhedslisten ikke sagde, at Morten Kabell selvfølgelig skal afstå fra at modtage de penge.

Sådan lød det fra Vibeke Syppli Enrum, da Enhedslistens regionsrådsmedlem i Region Syddanmark og hovedbestyrelsesmedlem i partiet, overfor Danmarks Radio kommenterede på det eftervederlag på 501.896 kroner, som Morten Kabell modtog i forbindelse med sin fratræden som teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune. Overfor det statslige medie udtrykte andre fremtrædende Enhedslistemedlemmer sig også undrende overfor, hvorfor Morten Kabell skulle have så stort et eftervederlag, når han allerede flere måneder før afskeden med sit borgmesterkontor, havde sikret sig et nyt job.

Læs også : Morten Kabell lukker ned : Nægter at svare på spørgsmål om dyre udenlandsrejser

Morten Kabells overgang til den private sektor, blev dog ikke kun markeret med hans store eftervederlag. For ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Københavns Kommune, blev skatteyderne også pålagt at betale dyre middage, da politikeren tog afsked med ledende embedsmænd.

Restaurantsregning i forbindelse med Morten Kabells afsked med Københavns Kommune

 

Restaurantsregninger over Brixtofte-grænsen

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, drejede det sig om middage på de københavnske spisesteder No 2 og Siloen. Begge gourmetrestauranter, hvilket også kan ses på de regninger, som blev sendt videre til skatteyderne.

Læs også : Store barregninger og dyre middage : Morten Kabell brugte mindre formue på Australiens-rejse

Den første afskedsmiddag fandt sted den 5. december 2017, hvor Enhedslistepolitikeren på Restaurant No 2 havde selskab af det, som blev omtalt som KCL – svarende til 7 embedsmænd. De i alt 8 deltagere startede aftenen med en omgang gin-tonics, hvilket i sig selv stod i 760 kroner. Herefter blev der disket op med forskellige retter samt en vinmenu, hvilket var med til at gøre, at skatteydernes samlede regning løb op i 8.425 kroner.

Den 15. december 2017 var Morten Kabell igen vært, hvilket skete på Restaurant Silo. Det for en gruppe af embedsmænd, som omtales som ”borgmestergruppen”. Embedsmændene blev af politikeren budt på øl og vin, inden at de kunne sætte tænderne i en 4-retters menu, så den samlede regning inklusiv moms for de 10 deltagere løb op i 10.015 kroner.

Læs også : Forkærlighed for foie gras : Morten Kabell så stort på dyrevelfærden under gourmetmiddage med stadsarkitekt og kommunal direktør

Eller hvad der for begge restaurantsbesøg svarer til, at skatteyderne betalte en gennemsnitlig kuvertpris på 1.000 kroner. Et beløbsgrænse der ifølge straffesagen mod Peter Brixtofte ellers er den maksimale, som offentlige myndigheder kan bruge på repræsentative middage.

Restaurantsregning i forbindelse med Morten Kabells afsked med Københavns Kommune

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*