Licensmilliarder ikke nok : DR krævede – og scorede – gratis overnatninger til reality-show

Del artiklen her:

Danmarks Radio opkræver hvert år 3.7 milliarder kroner hos danskerne. Et beløb der dog ikke rækker, når der skal betales for overnatninger i forbindelse med udsendelser om en livredningskonkurrence for børn.

Danmarks Radio

– Danmarks Bedste Livredder skal kåres. Men det bliver ikke nogen feriekoloni. Deltagerne skal bo sammen midt ude i skoven – uden én eneste voksen. Og de skal dyste imod hinanden i benhårde livredder-opgaver og vise at de har det der skal til for at redde liv.

På blandt andet denne måde reklamerede Danmarks Radios børnekanal, DR Ultra, på sin hjemmeside for programmet Livredderne, som blev optaget i 2016. Et program hvor en række børn skulle kæmpe om titlen som Danmarks bedste børnelivredder, hvilket efterfølgende sikrede dem et feriejob på ferieøen Bornholm.

Læs også : DR nassede hotelværelser til 990.382 kroner under Melodi Grand Prix

Programmerne blev optaget på den jyske vestkyst, men det var dog langt fra alle, som skulle bo midt ude i skoven uden kontakt med voksne. For ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Ringkøbing-Skjern Kommune, var det de vestjyske skatteydere der betalte, da Danmarks Radios folk skulle have tag over hovedet under optagelserne.

Korrespondance omkring sponsorat til DR-udsendelse

 

TV-folk indlogeret i sommerhuse og på vandrehjem

Således viser de fremsendte bilag til Journalista.dk, at det i runde tal stod skatteyderne i Ringkøbing-Skjern Kommune i 26.5000 kroner, da DR-folkene skulle indkvarteres på vestkysten.

Læs også : Odense betalte 4 millioner kroner for 4 timers DR-fjernsyn

Det skete dels på et Danhostel i kommunens hovedby for surf, Hvide Sande, ligesom der også blev redt op i et sommerhus reserveret via et udlejningsbureau. Brugen af sommerhuset må anses for markant, da det inklusiv en række rabatter endte med at stå i 14.999 kroner. Det vel og mærke for overnatninger i perioden mellem den 20. og 27. juni 2016, hvor det kun var én enkelt voksen, som skulle bruge sommerhuset. Det selv om at der ellers var plads til, at 16 kunne overnatte i ferieboligen placeret ved Vesterhavet.

Læs også : 3.700.000.000 licenskroner ikke nok for DR : Nordjyder betaler millioner for at holde MGP

Pengene til overnatningerne blev trukket over Ringkøbing-Skjern Kommunes markedsføringskonto, da vestjyderne anså det for branding, at DR Ultras show blev optaget ved Vestkysten.

Fakturaer til Ringkøbing-Skjern Kommune i forbindelse med DR-udsendelse

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*