Skærer ned på kernevelfærden – men brænder over 600.000 kroner af på vejfest

Del artiklen her:

Når der sker fejring af ny asfalt, er det ikke nok med en rød løber og en saks til at klippe snoren over til selve indvielsen. I hvert fald ikke i Hedensted Kommune, hvis skatteydere måtte holde for, da et nyt motorvejsstykke var klar til brug.

Hedensted Kommune

– Vi skal prioritere velfærden for vores børn og ældre. Jeg hører om borgere, der vælger private tilbud eksempelvis børnehaver, fordi det offentlige tilbud er blevet for dårligt, og den udvikling er vi nødt til at tage alvorligt.

Sådan lød det i maj sidste år fra Kasper Glyngø, da han overfor Horsens Folkeblad forklarede om de besparelser, som Hedensted Kommune stod overfor. Ifølge den daværende gruppeformand for Socialdemokratiet i den østjyske kommune, var en række af de spareforslag han og resten af byrådet var blevet præsenteret for, direkte uspiselige. Det skyldtes at de ifølge Kasper Glyngø, ville gå ud over Hedensted Kommunes egentlige kernevelfærd, hvilket eksempelvis ville sige nedskæringer på servicen overfor de ældste indbyggere.

Læs også : Borgmester fik kæmpe fødselsdagsreception betalt af kommunen – skattefrit

Økonomisk smalhals er dog er dog nyt for kommunen, der typisk omtales som en forstad til Horsens. For som aktindsigter opnået af Journalista.dk dokumenterer, har skatteydernes penge siddet meget løst, når kommunen enten har skullet brande sig selv, eller når festtøjet er blevet fundet frem.

Det var eksempelvis tilfældet i forbindelse med den vejfest, der blev holdt tilbage i 2013.

Oversigt over Hedensted Kommunes udgifter til vejfest

 

Kommunale mandetimer for over 300.000 kroner

Her viser de fremsendte bilag til Journalista.dk nemlig, at der på ingen måde var smalle steder hos Hedensted Kommune, da man indviede et lille stykke motorvej, som ville forbedre adgangsvejene til det østjyske motorvejsnetværk.

Læs også : Fiaskoramt ungdomsserie sprang kommunalt budget med 500.000 kroner

I alt stod festlighederne inklusiv moms skatteyderne i 632.391 kroner, hvilket ikke kun skyldtes indrykning af en lang række annoncer på den lokale Radio VLR, som kommunen også har gjort brug af i en række andre sammenhænge, når man har ønsket at brande sig selv overfor sine egne indbyggere.

Læs også : Kommune betalte 4.000 kroner i minuttet for TV2-promovering

Den helt store udgift ved vejfesten, var dog de mange timer og andre former for ydelser, som blev leveret af kommunens afdeling, Fritid & Fællesskab. Alene det brugte timeantal stod skatteyderne i 304.203 kroner, ligesom der eksempelvis også blev indkøbt forskellige varer for 30.810 kroner.

Samtidig spillede det også ind på den samlede regning, at Hedensted Kommune fandt det nødvendigt at bruge over 100.000 kroner, for at der kunne ske leje af toiletter i forbindelse med vejfesten.

Deloversigt over Hedensted Kmmunes udgifter til vejfest

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*