Fiaskoramt ungdomsserie sprang kommunalt budget med 500.000 kroner

Del artiklen her:

Hedensted High skulle have været et positivt udstillingsvindue for Hedensted Kommune. I stedet endte det som en fiasko, der samtidig langt overskred østjydernes budget.

– Humoren er uappetitlig, lav og mislykket. Medmindre man altså hører til den type, der bryder sammen af latter over tis, menstruationsblod, afføring og lemlæstelse i større eller mindre grad.

Sådan opsummerede Politikens anmelder Henrik Palle Hedensted High, da streaming-serien fik sin debut efteråret 2015. Ifølge anmelderen var niveauet så lavt, at man ligefrem fik lyst til at kaste noget efter sit fjernsyn under ungdomsserien, der udspiller sig med Tørring Gymnasium som kulisse. Det er til lejligheden blevet omdøbt til Hedensted High, hvilket skyldes et stort kontant sponsorat fra Hedensted Kommune.

Ifølge Hedensted Kommunes officielle udmeldinger, kostede det skatteyderne 1.500.000 kroner at sponsorere serien, der blev produceret af det aarhusianske filmselskab Deluca Film. En udgift der dog steg væsentligt, da først produktionen gik i gang.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Hedensted Kommune i de udgifter, som kommunen har afholdt til Hedensted High.

 

Fire fakturaer til over 2 millioner kroner

De fremsendte bilag viser, at Deluca Film i alt udstedte fire fakturaer til Hedensted Kommune.

Den første blev afsendt i begyndelsen af januar 2015, hvor Deluca Film sendte en regning inklusiv moms på 1.250.000 kroner, hvilket blev omtalt som ”1. rate i.h.t. aftale”. Den blev fuldt op den 20. oktober samme år med ”2. rate i.h.t. aftale”, hvilket kostede skatteyderne 45.465 kroner, hvortil kom udgifter på 36.000 kroner til ikke nærmere definerede ”skuespillere”.

Det var dog langt fra eneste gang, at Deluca Film fremsendte regninger til Hedensted Kommune benævnt ”2. rate i.h.t. aftale”. Det stod også på en faktura dateret den 11. september 2015, hvilket inklusiv moms beløb sig til 625.000 kroner. Samtidig stod teksten også på en faktura, som Deluca Film afsendte den 1. juli 2015, hvor regningen inklusiv moms lød på 56.831,25 kroner.

Selv om den samlede regning derved løb op i 2.022.296,25 kroner inklusiv moms, eller hvad der svarer til 1.638.296,25 kroner uden, mener Hedensteds borgmester Kirsten Terkilsen (V) ikke, at det har været en krone for dyrt. Tidligere på året, udtalte hun blandt andet følgende til Vejle Amts Folkeblad

– Discovery kører tv-spots, så der er fortsat reklame for serien. Det vil øge afkastet af investeringen, men under alle omstændigheder er vi udmærket tilfredse med, at investeringen på halvanden million kroner har givet et afkast på 6,1 millioner kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*