Spahoteller og flyvning på 1. klasse : Grønlandske politikere og embedsmænd brænder 800.000 kroner af på Kina-rejse

Del artiklen her:

De økonomiske problemer er til at få øje på i Grønland. Det er dog ikke til at se på forbruget hos den grønlandske elite, når den drager udenlands.

Grønland

– Med bloktilskuddet er landet allerede i knæ, og Grønlands økonomiske råd har anslået, at der i løbet af de næste par år skal findes budgetforbedringer på en milliard kroner. Det ville svare til, at vi i Danmark skulle finde 100 milliarder kroner. Det er et svimlende beløb.

Sådan lød det ifølge Ritzau, da Søren Espersen i januar gik på Folketingets talerstol i forbindelse med en debat om det grønlandske Selvstyres økonomi. Ifølge Dansk Folkepartis Grønlandsordfører skyldtes en stor del af Grønlands økonomiske problemer, at landets politiske ledelse igennem årtier, har set stort på de konkrete udfordringer, som den nordligste del af Rigsfællesskabet står overfor.

Læs også : Opfandt doktorgrad og lektortitel – og scorede millionkontrakt med Selvstyret

Betragtninger som dog ikke synes at være slået igennem hos den grønlandske regering, når man ser på, hvilket forbrug den anført af sine ministre har på udenlandsrejser. Det var eksempelvis tilfældet, da en større delegation i oktober 2017 lagde vejen forbi Kina.

Det for her at deltage i møder, hvor man endnu engang ville forsøge at indgå råstofaftaler med kineserne.

Del af rejseudgifter for delegation til Kina efteråret 2017

 

Dyre vaner fortsat på trods af skandale og valgnederlag

Hvad udgifterne til Kina-rejsen samlet løb op i for den store grønlandske delegation bestående af tre ministre anført af Selvstyreformand Kim Kielsen og medrejsende embedsmænd, er dog et åbent spørgsmål. For uanset de klare regler om udlevering af udgiftsbilag efter aktinsigtsreglerne, har Selvstyret i bedste fald ikke været samarbejdsvillige.

Læs også : Selvstyret betalte for samtalebog med Lars-Emil Johansen – bevilget af hans egne ansatte

De bilag Selvstyret trods alt har fremsendt i forbindelse med Kina-turen dokumenterer dog, at de dyre rejsevaner hos den grønlandske elite fortsætter. Således fremstår den samlede regning at løbe op i mindst 800.000 kroner for Kina-turen, hvilket blandt andet skyldes, at det var nødvendigt for ministrene at flyve på minimum business hele vejen fra Nuuk til Beijing og retur. Det kan blandt anset ses ved, at råstofminister Múte B. Egedes returbillet mellem København og Beijing stod skatteyderne i 32.077 kroner. Hertil kom så hans medrejsende embedsmænd, hvis deltagelse var med til at gøre, at alene denne gruppes rejseomkostninger og overnatninger på et spa-hotel i København endte med en regning på 127.354 kroner.

Læs også : Forbrugsfest på public service-station : Millionlønninger hos KNR

Med til prisens samlede regning hører også, at indkvarteringen i Beijing langt fra heller fremstår, til at have foregået på et billigt hotel.

Fakturaer fra Udenrigsministeriet

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*