Borgmester fik kæmpe fødselsdagsreception betalt af kommunen – skattefrit

Del artiklen her:

Anna Mee Allerslev er under angreb for, at hun ikke med det samme betalte skat af en stor fødselsdagsreception. Men havde hun været borgmester andre steder i landet, havde det slet ikke været et tema.

John Engelhardt, Kirsten Terkilsen, Erik Flyvholm

– Hvis jeg mod den tidligere information fra Borgerrepræsentations sekretariat er skattepligtig af lån af lokalet, forventer jeg selvfølgelig, at Borgerrepræsentationens sekretariat indberetter det til skat, som de skal. Desuden vil jeg bede Borgerrepræsentationens sekretariat om at få ordentlig styr på skattereglerne via ekstern rådgivning, så der ikke sker nogen fejl her.

Sådan lød det blandt andet fra Anna Mee Allerslev, da hun overfor BT forklarede, hvorfor hun i første omgang ikke havde betalt for en fødselsdagsreception, som blev holdt i forbindelse med hendes 30 års fødselsdag tilbage i 2014. En reception hvis udgifter hun nu vil tilbagebetale, hvilket medfører en regning på lidt over 17.000 kroner til den radikale politiker.

Men havde Københavns Beskæftigelses- og Integrationsborgmester været valgt i andre kommuner, ville spørgsmål om tilbagebetaling eller beskatning af en fødselsdagsreceptions udgifter, slet ikke have været relevant.

Udgifter i forbindelse med John Engelhardts fødselsdagsreception

 

Glostrup Kommune : Fødselsdagsreception var rent arbejde

Det er eksempelvis tilfældet for Glostrup Kommune, som sommeren 2016 fejrede, at borgmester John Engelhardt dette år fyldte 60 år. En fødselsdagsreception som blev afholdt i kantinen på rådhuset, hvilket ifølge de fremsendte aktindsigtsbilag til Journalista.dk løb op i 65.638,13 kroner. For det beløb fik skatteyderne blandt andet lov til at betale for 300 kuverter, hvortil kom en større forsendelse af drikkevarer.

Overfor Journalista.dk oplyser Glostrup Kommune via sin kommunaldirektør, Morten Winge, at John Engelhardt hverken har betalt for den store reception, ligesom Venstre-manden heller ikke er blevet beskattet af dens værdi :

– Det er min klare vurdering, at borgmesteren ikke er skattepligtig af værdien af en reception, som kommunen afholder med henvisning til borgmesterens særlige rolle i lokalsamfundet, og hvor alle samarbejdspartnere og borgerne i Glostrup var inviteret til at deltage. Jeg ville have anlagt en anden vurdering, hvis der var tale om en privat reception, eller en reception, hvor den overvejende del af deltagerne var inviteret af private grunde.

Eksempler på udgifter fra Kirsten Terkildsen fødseldagsreception

 

Radiotavshed fra jyske kommuner om borgmestres fødselsdagsarrangementer

John Engelhardt er dog langt fra den eneste borgmester, som indenfor de seneste år er blevet fejret på skatteydernes regning. Det har ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk eksempelvis også været tilfældet i Hedensted Kommune og Lemvig Kommune, hvor runde fødselsdage tilsyneladende er et kommunalt anliggende.

I Hedensted Kommune blev den røde løber rullet ud for borgmester Kirsten Terkilsen, da hun sensommeren 2014 rundede de 60 år. Det skete til en reception, hvis udgifter endte på 57.980,26 kroner.

To år før fejrede Lemvig Kommune, at dens borgmester, Erik Flyvholm, fyldte 50 år. Selv om den nu tidligere Venstre-borgmester var kendt for at kræve mådehold med de kommunale budgetter, var der dog ingen smalle steder, da det var ham der blev fejret. Derfor måtte skatteyderne også af med 56.895 kroner, for at han kunne blive hyldet på sin runde dag.

Ingen af de to kommuner er vendt tilbage på Journalista.dk henvendelser om, hvorvidt politikerne selv havde udgifter i forbindelse med fødselsdagsreceptionerne – eller om regningerne i stedet blev tørret af på skatteyderne.

Oversigt over Lemvig Kommunes udgifter til Erik Flyvholms fødselsdagsreception

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*