Tusindvis af muleposer og keyhangers : Region Hovedstaden satte nye rekorder på Folkemødet i 2017

Del artiklen her:

Region Hovedstaden er på det nærmeste førende blandt offentlige myndigheder og organsiationer, når det handler om at bruge skatteydernes penge under Folkemødet. Det giver luft i budgettet til eksempelvis at foretage omfattende indkøb af reklameartikler.

Folkemødet

– Region Hovedstaden deltager dette år med et sundhedstelt på Kæmpestranden, der skal sætte scenen for mange debatter og workshops. Her kan borgere blandt andet få hjælp til rygestop, komme med bud på indretningen af et venteområde og debattere prioriteringer på sundhedsområdet.

På blandt andet denne måde omtalte Region Hovedstaden på sin hjemmeside, hvorfor regionen også i 2017 lagde vejen forbi Folkemødet på Bornholm. En årlig udflugt der efterhånden ikke kun har udviklet sig til en fast tradition, men også til en særdeles pebret én af slagsen. Det var også tilfældet i 2017, hvor der på det nærmeste ikke syntes at være nogle begrænsninger, når det kom til Region Hovedstadens forbrug på klippeøen.

Læs også : Borgmestre, byrådsmedlemmer og embedsmænd slog sig løs til Folkemødet med frådsemiddag – betalt af skatteyderne

En del af forklaringen skal findes i de mange ekstraydelser, som regionen indkøbte i forbindelse med turen til Solskinsøen. Det på trods af, at Region Hovedstaden ellers kort før Folkemødet, havde varslet årlige nedskæringer på et tresifret millionbeløb i det daglige budget.

Region Hovedstadens udgifter til indkøb af keyhangers til brug for Folkemødet 2017

 

Købte 1.500 muleposer i 2017 – eller kun halvdelen af året før

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, stod det skatteyderne i 748.381 kroner inklusiv moms, at Region Hovedstaden deltog ved Folkemødet 2017. En klar fremgang i forhold til 2016, hvorfor det reelt kun synes et spørgsmål om tid, før skatteyderne må hoste op med en million kroner, for at regionsrådsmedlemmerne sammen med ledende embedsmænd kan komme til Folkemødet.

Læs også : Embedsmænd til Folkemødet med stil : Snuppede privatfly til flere hundrede tusinde kroner

En væsentlig del af forklaringen på det store forbrug skal findes i en række specielle indkøb, som man fra Region Hovedstadens side foretog op til Folkemødet, for her fx at markedsfører sig overfor andre offentlige organisationer. Blandt andet blev der indkøbt 500 keyhangere i kork, hvilket i sig selv kostede skatteyderne lidt over 10.000 kroner. Hertil kom så eksempelvis 1.500 muleposer, som i sig selv medførte en regning på 17.850 kroner.

Læs også : Udgifterne til Folkemødet fortsætter sin himmelfart : Vejle brændte 170.000 kroner af i Allinge

Hvilket dog rent faktisk var en markant nedgang i forhold til Folkemødet i 2017, hvor Region Hovedstaden indkøbte 3.000 muleposer – til en samlet pris af 38.080 kroner.

Region Hovedstadens indkøb af muleposer til brug for Folkemødet 2017

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*