Aarhus Letbanes har et underskud på 706.914.000 kroner : Økonomidirektøren scorer alligevel bonus på langt over millionen

Del artiklen her:

Den kommunale Aarhus Letbane er gået fra den ene skandale til den anden. Det kan dog ikke ses på de lønninger, som skatteyderne er blevet pålagt at udbetale til embedsmændene.

Aarhus Letbane

– De samlede udgifter udgør cirka 570.000 kroner. Heraf forventes cirka 150.000 kroner udbetalt som kompensation for leverandørers udgifter som følge af aflysningen og tabt arbejdsfortjeneste.

Sådan lød det i et skriftligt svar til Aarhus Byråd ifølge Jyllands-Posten, da centerchef Luise Pape Rydahl og den socialdemokratiske rådmand Kristian Würtz efteråret 2017 skulle redegøre for de omkostninger, der havde været forbundet med en aflyst åbningsfest af den aarhusianske letbane. En aflysning der kom dagen før, at den skatteyderfinansierede letbane skulle have været åbnet.

Den aflyste åbning har dog langt fra været den eneste skandale, som har klæbet sig til det kommunalt og regionalt finansierede projekt. Således har indbyggerne i de østjyske yderpunkter Grenaa og Odder i årevis måttet klare sig uden en togforbindelse til Aarhus, hvilket skyldes en lang række udsættelser af åbningen af denne del af letbanen.

Læs også : Reel gennemsnitlig årslønning hos Aarhus Letbane i 2017 : 1.176.633 kroner – selv sekretæren tjente over 800.000 kroner

Hertil kommer så resultatet af årsregnskabet for 2017, som viste et underskud på 706.914.000 kroner. Hvilket er med til at give et indtryk af et kommunalt projekt, der i dén grad må siges at være løbet af sporet.

2017-regnskabet for Aarhus Letbane

 

Økonomidirektør med indtjent på langt over 2 millioner kroner i 2017

Med så store problemer i forbindelse med ikke kun oprettelsen af Aarhus Letbane men også projektets økonomi, skulle man umiddelbart tro, at det havde været meget begrænset, hvor mange bonusser der var blevet udbetalt til letbanens ansatte. Men som aktindsigter opnået af Journalista.dk dokumenterer, har det langt fra været tilfældet.

Læs også : Aarhus Letbanes forklaring på hvorfor næsten alle ansatte er enten direktører, chefer eller ledere : Vi er en lille organisation

I stedet har 17 af selskabets medarbejdere modtaget bonusser for det arbejde, de udførte i 2017. Eller hvad der svarer til, at langt over halvdelen af medarbejderne har modtaget bonusser, der for fleres vedkommende har været et godt stykke over millionen.

Læs også : Letbanechef om gigantbonusser udbetalt til medarbejderne i skandaleprojekt : De skulle have været langt højere

Oversigt over bonusser udbetalt til medarbejdere hos Aarhus Letbane

 

Den største ekstraudbetaling lød på 1.391.372 kroner, hvilket måske ikke så overraskende blev modtaget af Claus Rehfeld Moshøj, som var Aarhus Letbanes første direktør. Men en række andre ledende medarbejdere kunne bestemt også være med, hvilket eksempelvis ville sige projektchefen Jens Michael Toft, der på denne konto modtog 1.309.530 kroner, mens anlægschefen Jørgen Hansen ud over sin almindelige løn, sikrede sig en bonus på 1.264.887 kroner.

Læs også : Efter måneders tovtrækkeri : Aarhus Letbane oplyser hvilke medarbejdere der har scoret millionbonusserne hos det skandaleramte projekt – selv sekretæren sikrede sig 239.934 kroner

I samme liga var økonomidirektøren Claus Haugaard Madsen, der på trods af at økonomien hos Aarhus Letbane i bedste fald har været udfordret, for sin arbejdsindsats i 2017 sikrede sig en bonus på 1.180.340 kroner. Hertil kom så den almindelig aflønning i 2017 på 1.156.621 kroner, hvilket gjorde at han for sin arbejdsindsats i 2017 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, i alt sikrede sig 2.336.961 kroner.

Aarhus Letbanes oversigt over aflønning af medarbejdere

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*