Efter måneders tovtrækkeri : Aarhus Letbane oplyser hvilke medarbejdere der har scoret millionbonusserne hos det skandaleramte projekt – selv sekretæren sikrede sig 239.934 kroner

Del artiklen her:

Lige så hurtige embedsmændene hos det kommunalt finansierede Aarhus Letbane har været til at bruge skatteydernes penge, lige så langsomme har de været til at udlevere oplysninger om deres egne markante lønforhold.

– Årets underskud svarer ikke til det forventede, hvilket hovedsageligt skyldes den ovenfor omtalte nedskrivning af anlægsaktiviteterne. genkapitalen er i 2017 faldet fra 760,4 millioner kroner til 186,8 millioner kroner som følge af underskuddet.

Sådan lød det i begyndelsen af maj fra Aarhus Letbane i forbindelse med, at det skatteyderfinansierede togprojekt offentliggjorde sit seneste årsregnskab. I dette havde man således haft et gigantisk underskud, som blev dækket af skatteyderne i Aarhus Kommune og Region Midtjylland, der sammen ejer togprojektet. Et projekt der for længst skulle have forbundet østjyske yderpunkter som Grenå og Odder, der grundet letbanens manglende overholdelse af en række tidsplaner, således har måttet klare sig uden togforbindelse i flere år.

Læs også : Reel gennemsnitlig årslønning hos Aarhus Letbane i 2017 : 1.176.633 kroner – selv sekretæren tjente over 800.000 kroner

Men samtidig med at skandalerne har hobet sig op, har man fra medarbejdernes side sikret sig lønninger, som end ikke landets statsminister kommer i nærheden af. Som Journalista.dk tidligere har kunnet afsløre, lå gennemsnitslønningerne for arbejde udført på projektet i 2017 på 1.176.633 kroner, hvis der ikke sker medtagelse af elever, praktikanter og medarbejdere, der ikke var tilknyttet hele 2017.

Oversigt over bonusser udbetalt til medarbejdere hos Aarhus Letbane

 

Meget tilbageholdende med at oplyse navnene på modtagere af kæmpebonusser

En stor del af forklaringen på de særdeles iøjnefaldende lønninger, der blandt andet gjorde at en håndfuld af embedsmændene på det skandaleramte projekt inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger tjente over 2 millioner kroner, var de store bonusser, som kom til udbetaling. Det både i form af såkaldte fastholdelsesbonusser, ligesom skatteyderne også er blevet pålagt at betale andre former for bonusser.

Læs også : Aarhus Letbane om gennemsnitslønninger på 1.2 millioner kroner og gigantbonusser i 2017 : Der har været usikkerhed i ansættelsen

I alt har 17 ansatte hos Aarhus Letbane modtaget bonusser af denne type, men hvem de præcise modtagere har været, har ikke været en oplysning, man fra det kommunalt finansierede selskab har haft den store lyst til at udlevere. Således tog det flere rykkere, før navnene blev fremsendt til Journalista.dk – i stedet for den anonymiserede oversigt, som man fra letbanens side i første omgang gjorde brug af.

Aarhus Letbanes anonyme oversigt over lønninger og bonusser til ansatte

 

Nyansat direktør scorede millionbonus

Den største bonus på 1.391.372 kroner, blev måske ikke overraskende udbetalt til Claus Rehfeld Moshøj, der var Aarhus Letbanes første direktør. Den næst største på 1.309.530 kroner gik der i mod til projektchefen Jens Michael Toft, mens anlægschefen Jørgen Hansen ud over sin almindelige løn, også har kunnet sætte 1.264.887 kroner ind på kontoen i form af en bonus opnået for arbejde udført i 2017.

Læs også : En rigtig Aarhus-historie : Aarhus Letbane udbetalte gennemsnitlige årslønninger på 1.176.633 kroner til tidsbegrænsede ansatte – som bagefter blev fastansat uden jobopslag

Blandt de andre iøjnefaldende bonusser Aarhus Letbane har udbetalt til sine medarbejdere, kan nævnes den, som en medarbejder fik udbetalt på 239.934 kroner. Ifølge hendes Linked-IN-profil, har hun titel af personlig assistent (PA), indenfor hvilket område hun interesserer sig for HR.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*