En rigtig Aarhus-historie : Aarhus Letbane udbetalte gennemsnitlige årslønninger på 1.176.633 kroner til tidsbegrænsede ansatte – som bagefter blev fastansat uden jobopslag

Del artiklen her:

Aarhus Letbane må uden sammenligning anses for at være den kommunale arbejdsplads, hvor der i 2017 blev udbetalt de største lønninger. Et lønniveau der også kan fastholdes i fremtiden for en række ansatte på den skandaleramte letbane.

Aarhus Letbane

– Vi skærer ned på lønningerne i forbindelse med, at vi skifter direktør.

Sådan lød den korte udgave af de udtalelser, som den daværende bestyrelsesformand hos Aarhus Letbane, Johnny B. Hansen, kom med overfor Finans i begyndelsen af november. Det i forbindelse med, at internetmediet kunne berette, at den nu tidligere direktør for Aarhus Letbane, Claus Rehfeld Moshøj, i 2017 tjente over 2 millioner kroner.

En aflønning der dog var sat særdeles lavt i forhold til de aktindsigter, som Journalista.dk opnåede hos Aarhus Letbane i 2017-udbetalingerne. De fastslår eksempelvis at Claus Rehfeld Moshøj inklusiv opnåede bonusser sikrede sig en løn inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, på 3.543.990 kroner for sin arbejdsindsats i 2017.

Læs også : Reel gennemsnitlig årslønning hos Aarhus Letbane i 2017 : 1.176.633 kroner – selv sekretæren tjente over 800.000 kroner

Det på en letbane, som har været ramt af den ene skandale efter den anden. Blandt andet var det i 2017 nødvendigt at udsætte åbningen af letbanen dagen før, at det skulle have fundet sted. På samme måde som letbanen heller ikke har leveret den ellers lovede forbindelse til byer som Odder, som derfor i årevis – og stadig på ubestemt tid – har stået uden togforbindelse til Aarhus.

 

Fem medarbejdere ud over direktøren fastholder millionløn

De mange skandaler har dog ikke har haft nogen indvirkning på lønningerne hos Aarhus Letbane, som tvært i mod har udbetalt millionbonusser på stribe i et omfang, så den reelle gennemsnitsløn inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger for arbejde udført i 2017, har stået skatteyderne i 1.176.633 kroner, hvis der sker fradrag fra medarbejdere ikke ansat hele året samt elever og praktikanter.

Læs også : Bag skandalen om den aarhusianske letbane : Direktør hæver gigantløn langt over Lars Løkkes – og leder berejste og sultne medarbejdere

Ifølge informationschef hos Aarhus Letbane, Jens Velling, skyldes det høje lønniveau, at medarbejder kun har været ansat i tidsbegrænsede stillinger. Hvilket dog ikke længere er tilfældet, da en stor del af dem i stedet er blevet fastansatte – hvilket tilsyneladende er sket uden jobopslag :

– Alle oprindelige kontrakter og bonusser er afviklet omkring årsskiftet 2017/2018, hvor Aarhus Letbane I/S også blev et driftsselskab. I den forbindelse er der indgået nye kontrakter med alle nuværende medarbejdere, hvoraf kun direktøren kan opnå en resultatbaseret bonus. Da det meste anlægsarbejde er afsluttet, er der ikke længere bonusordninger for Aarhus Letbanes øvrige medarbejdere.

Læs også : Ædedolkenes klub : Aarhus Letbane med Danmarks måske bedste frokostordning

Ifølge aktindsigterne opnået af Journalista.dk betyder det, at skatteyderne også for fremtiden tvinges til at udbetale millionlønninger til de kommunale embedsmænd. Ud over direktøren står fem medarbejdere i 2018 til at tjene en løn over millionen, ligesom selv elever kan forvente årslønninger på omkring de 300.000 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*