Ungdomscafé ledet af byrådsmedlem amok i Apple-produkter : Købte iPhones for 100.000 kroner indenfor få år

Slagelse Kommunes pressefoto af Helle Blak
Del artiklen her:

Hvis du ringer til en ungdomscafé i Slagelse kan du være helt sikker på, at personen i den anden ende taler i en iPhone. For under ledelse af byrådsmedlemmet Helle Blak, havde de kommunale pædagoger nemlig en forkærlighed for dyre skatteyderbetalte telefoner og tablets.

Helle Blak Slagelse Kommune

– Det er absolut den mest grundløse og usaglige fyring, jeg nogensinde har hørt om.

Sådan lød det tilbage i foråret 2017 fra SFs byrådsmedlem i Slagelse Kommune, Helle Blak, da hun overfor SN kommenterede på den fyring, som hun netop havde været igennem. En afskedigelse hun sammen med sin fagforening BUPL mente alene var et udtryk for, at der var tale om politisk forfølgelse af hende i den sjællandske kommune. Således gik både Helle Blak og BUPL-repræsentanter efterfølgende til modangreb i medierne, hvor de desuden oplyste, at man fra kommunens side ikke havde undersøgt sagen grundigt nok, inden at man havde afskediget byrådspolitikeren som leder af en ungdomscafé i Slagelse Kommune.

Læs også : Byrådsmedlem fyret som leder af ungdomscafé efter indkøb af parfumer, gavekort og iPhones: Fik gyldent håndtryk på halv million kroner

Hvad man dog hverken fra Helle Blak eller BUPL efterfølgende fandt anledning til at kommentere på, var den særdeles rundhåndede fratrædelsesaftale, som SFeren modtog. Således har Journalista.dk tidligere kunnet afsløre, at hun fik omkring 500.000 kroner med sig i fratrædelsesgodtgørelse. Her til kom så næsten et års løn, hvilket for Helle Blak også må anses for at have været en ganske fornuftig forretning.

De fremsendte aktindsigter til Journalista.dk fastslår nemlig, at den pædagoguddannede lokalpolitiker inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, lå med en årslønning på omkring 700.000 kroner.

Indkøb af iPhones foretaget af Rosenkildegårdens Ungdomscafé

 

Opkøb af iPhones og iPads ophørte samtidig med afskedigelse

De fremsendte bilag til Journalista.dk fra Slagelse Kommune fastslår samtidig, at det gyldne håndtryk langt fra har været det eneste, som må anses for markant i forbindelse med Helle Blaks ansættelse som leder af den kommunale Rosenkildegårdens Ungdomscafé.

Læs også : Fest på direktionsgangen : Alle medlemmer steg flere hundrede tusinde kroner i løn – og direktør fik millioner af kroner i gyldent håndtryk

Således viser de eksempelvis også, at ungdomsinstitutionen havde et meget stort forbrug af iPhones. I de tre sidste år hvor Helle Blak var leder af Rosenkildegårdens Ungdomscafé, blev der foretaget indkøb af intet mindre end 19 iPhones – hvilket medførte en regning til skatteyderne på 99.411 kroner. Bedømt på bilagene synes der at være faste udskiftninger af iPhones til Helle Blak og hendes kollegaer, hver gang at der kom en ny model på markedet.

Læs også : Kommunalt vandværk gik fra to direktører til én – hvilket kostede skatteyderne millioner af kroner i gyldent håndtryk

Forkærligheden for Apple-produkter kan også ses ud af, at embedsmændene gerne indkøbte store partier af iPads. Således fastslår de fremsendte bilag til Journalista.dk, at den kommunale ungdomscafé i årene mellem 2014 og 2016 købte 8 iPads, hvilket medførte en regning på 25.113 kroner.

De mange indkøb af iPhones og iPad til Rosenkildegårdens Ungdomscafé ophørte reelt samtidig med, at Helle Blak blev fyret fra sin stilling.

Indkøb af iPhones foretaget af Rosenkildegårdens Ungdomscafé

 

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*