Kommunens juridiske afdeling ikke nok ved uddeling af gyldent håndtryk til byrådsmedlem : Brugte 350.000 kroner på advokatbistand

Pressefoto fra Herning Kommune af Lone Nielsen
Del artiklen her:

Det blev på en række punkter en dyr oplevelse for skatteyderne, da Herning Kommune valgte at skille sig af med byrådsmedlemmet Lone Nielsen.

Herning Kommune

Det hører til sjældenhederne at en kommune afskediger en medarbejder, som samtidig er medlem af kommunalbestyrelsen. Men det var tilfældet i Herning Kommune, da man dette forår valgte at skride til fyring af det mangeårige socialdemokratiske byrådsmedlem, Lone Nielsen. Det skete i forlængelse af en rapport der fastslog, at der havde været en lang række uregelmæssigheder i sagsbehandlingen i hendes civile arbejde som embedsmand.

Ifølge Lone Nielsen var der dog alene tale om, at man fra kommunens side ønskede at skille sig af med hende af politiske årsager. Således udtalte hun eksempelvis til det lokale statsejede medie, TV Midtvest, at ønsket om hendes afskedigelse ikke var kommet fra hendes direkte ledelse, men i stedet fra politisk hold.

Læs også : DR-stjernes fede bijob : Herning Kommune betalte 68.000 kroner for at blive skamrost i kort og overset video

Men Lone Nielsen gik dog langt fra tomhændet fra Herning Kommune, da hun fik et gyldent håndtryk med sig ud af døren. Det store spørgsmål er dog hvor stort det rent faktisk blev, da man fra kommunens side kun har ønsket at oplyse, hvor stor fratrædelsesgodtgørelse politikeren fik med sig – men ikke hvor mange måneders løn, der blev tale om oven i den kontante engangsudbetaling.

Faktura fra advokatfirma for behandling af personalesager for Herning Kommune

 

Advokat brugte flere hundrede timer på to personalesager

Selv om Herning Kommune ikke ønsker at oplyse hvor stort et gyldent håndtryk byrådspolitikeren fik med sig ud af døren, ligger det dog fast at hele processen omkring hendes afskedigelse blev en bekostelig affærer for skatteyderne. For det var nemlig en opgave, som kommunen tilsyneladende ikke selv mente at kunne overskue.

Læs også : 10 timers fagligt indhold på 4-dages tur : Kommune brugte 120.000 kroner på besøg i Tallinn – for at se stedet hvor Dannebrog faldt ned fra himmelen

I stedet fremgår det af fremsendte aktindsigter til Journalista.dk fra Herning Kommune, at den hyrede en lokal advokat til at forestå den juridiske rådgivning. Et arbejde der tilsyneladende må have taget flere hundrede timer, for den samlede regning for Lone Nielsens og en anden embedsmands afskedigelsessag, løb nemlig inklusiv moms op i 343.750 kroner.

Læs også Begrænset fagligt indhold : Midtjysk kommune brugte 120.000 kroner på romerske bade og turistrundture i havneby

Typisk ligger advokatudgifter inklusiv moms på omkring 2.500 kroner, hvilket betyder at advokaten må have brugt omkring 137.5 timer på at behandle de to personalesager – eller hvad der svarer til næsten en måneds fuldtidsarbejde for en advokat.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*