Mangeårigt socialdemokratisk byrådsmedlem fyret for mangelfuld sagsbehandling : Scorer alligevel gyldent håndtryk – hvis størrelse holdes hemmeligt

Pressefoto af Herning Kommunes byråd
Del artiklen her:

Det blev en dyr oplevelse for skatteyderne, da Herning Kommune fyrede et af sine byrådsmedlemmer fra hendes civile arbejde i socialforvaltningen.

Herning Kommune Lone Nielsen

– Sådan en rapport med fejl på fejl på fejl, den vil vi simpelthen ikke sidde og kigge på uden at det får konsekvenser.

Sådan lød det i slutningen af marts fra Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune for Venstre, da han overfor TV Midtvest fortalte om en sag, der var endt på hans skrivebord. Den omhandlede ifølge statsmediet en sag om tvangsfjernelse af et barn, hvor man fra kommunens medarbejderes side havde begået en lang række fejl. Vel og mærke fejl man fra kommunens side på baggrund af en revisionsrapport mente at kunne påvise, var blevet begået af socialrådgiveren Lone Nielsen.

Læs også : DR-stjernes fede bijob : Herning Kommune betalte 68.000 kroner for at blive skamrost i kort og overset video

Det specielle ved Lone Nielsen var dog ikke kun, at hun efterfølgende stod frem offentligt oven på den kritik, som hendes sagsbehandling havde udløst. Men også at hun i næsten 15 år sad i byrådet for Socialdemokratiet i den midtjyske kommune, inden at hun sidste år skiftede til Borgerlisten, hvor hun i dag har rang af gruppeformand.

Udtalelse fra Herning Kommune om fratrædelsesaftale for Lone Nielsen

 

Herning Kommune : Vi vil ikke oplyse om længden på fratrædelsesaftalen

Udtalelsen fra Lars Krarup blev dette forår fuldt op med det, der fremstod som de indledende skridt til en egentlig fyring af Lone Nielsen. Men inden det skete oplyste man fra kommunens side i begyndelsen af maj, at man havde indgået en fratrædelsesaftale med byrådsmedlemmet.

Læs også : 10 timers fagligt indhold på 4-dages tur : Kommune brugte 120.000 kroner på besøg i Tallinn – for at se stedet hvor Dannebrog faldt ned fra himmelen

Men hvor stor en udbetaling Lone Nielsen modtager i forbindelse med afskeden, er dog tydeligvis ikke noget, man fra Herning Kommunes side har lyst til at fortælle offentligheden om. Således fremgår det af en email fra kommunen til Journalista.dk, at man kun vil oplyse om dele af den indgåede aftale :

– På baggrund af ovenstående kan Herning Kommune oplyse at der er aftalt en fratrædelsesgodtgørelse på i alt 164.465 kroner inklusiv pension. Derudover vil der blive udbetalt løn i en fratrædelsesperiode (32.893 kroner om måneden inklusiv pension). Endelig vil der blive udbetalt for optjent afspadsering 2.765 kroner.

Læs også : Selv advokater på støtten : Herning bruger milliarder på løntilskud

På trods af flere rykkere afsendt til Herning Kommune fastholder man, at man nægter at oplyse, hvor mange måneders løn, skatteyderne skal betale til Lone Nielsen, selv om hun ikke skal gå på arbejde.

Del artiklen her:
3 Comments

  1. Som jeg tidligere har sagt: De røde for økonomien til at bløde.
    Ufortjente gyldne håndtryk, ufortjente rejser, ufortjente
    fest arrangementer samt ufortjente lønninger i den offentlige sektor…
    Alt for ofte slipper man med en reprimande eller ‘blød fyring (rokade til andet job)’ og den private sektor ser deres penge ødslet væk. Penge der skulle gavne velfærden og bringe stabilitet, sikkerhed og en værdig alderdom for borgerne..

  2. Så kun “De Røde” har snablen mede i kommune- og statskassen??.. hvor enøjet.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*