Selv advokater på støtten : Herning bruger milliarder på løntilskud

Del artiklen her:

Der står milliarder af kroner på spil, når kommunerne uddeler løntilskud. Det skyldes kommuner som Herning, hvor firmaer store som små, kæmper om at få adgang til de offentlige kasser.

Herning Kommune

– Ansættelse med løntilskud er for ledige med ret til at blive aktiveret. Det kan foregå hos private og offentlige arbejdsgivere samt hos organisationer og foreninger. Arbejdsgiveren ansætter dig som ledig og modtager et tilskud til din løn. Forløbet aftales i samarbejde mellem dig, Jobcentret, din a-kasse og en virksomhed.

På blandt andet denne måde omtaler Herning Kommune på sin hjemmeside de muligheder, de lokale arbejdsløse har for at komme i job med offentligt tilskud. Et tilskud der udbetales til arbejdsgiveren som kompensation for, at denne gør brug af arbejdskraft, der normalt ikke havde fundet vej til virksomheden.

Læs også : Sparket ud efter 7 måneder : Embedsmand scorer endnu flere millioner i fratrædelsesgodtgørelse til januar

Men hvad Herning Kommune dog ikke oplyser på sin hjemmeside er det omfang, skatteyderne de seneste år har betalt for, at der kunne ske ansættelser i løntilskud. På samme måde som midtjyderne heller ikke finder anledning til at forklare, hvilke virksomheder som typisk får enten billig eller gratis arbejdskraft.

Det selv om at aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Herning Kommune fastslår, at det i perioden mellem 2012 og 2017 på det nærmeste har været en milliardindustri, når kommunen har tildelt tilskud til arbejdsgivere – såvel private som offentlige.

Del af Herning Kommunes oversigt over modtagere af løntilskud i perioden 2012-2017

 

Selv advokatfirmaer på støtten

Blandt dem der på denne måde de seneste år har modtaget markante tilskud fra Herning Kommune, har været den lokale fodboldstolthed FC Midtjylland. Det både i form af direkte støtte til ikke kun FC Midtjylland, men også dets holdingselskab FCM Holding.

Læs også : Skandaleramt kommune skærer ned på næsten alt – undtagen chefernes millionbonusser

Ifølge de fremsendte de fremsendte bilag til Journalista.dk, har også andre højt profilerede brancher hentet offentlige støttekroner. Det drejer sig eksempelvis om lokale advokatfirmaer, som kommunen uanset størrelse har støttet med kontante bidrag. De fleste støttekroner til advokatbranchen i perioden mellem 2012 og 2017 er gået til det lille firma Bale Advokatfirma, som har sikret sig 1.181.770 kroner. Det for et firma med ganske få ansatte, som bedømt på dets seneste offentliggjorte årsregnskaber ville have haft problemer med at opnå overskud, hvis ikke der fast var blevet sendt løntilskudskroner fra Herning Kommune.

Læs også : Kommune glemte alt om udbud : Velfærdsfirma scorede millioner

Indenfor de seneste år, har også andre Herning-advokater som Dahl, Lind og Advokatfirmaet Højbjerg modtaget løntilskud til deres ansatte. Det største tilskud gik til Dahl, som i 2016 modtog 259.240 kroner.

Seneste offentliggjorte årsregnskaber for Bale Advokatfirma ApS

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*