Grønlandsk minister fyrede den af under OL : Brændte over 80.000 kroner af på tur til Sydkorea

Del artiklen her:

Ifølge eget udsagn tog hun til Vinter-OL, fordi hun modtog en officiel invitation. Men i virkeligheden var der mere tale om, at de officielle opgaver bestod i deltagelse af en reception, som man fra dansk side have sikret adgang til.

– Som minister for sportsområdet er jeg glad for at være inviteret til OL, som foregår i Sydkorea. Jeg glæder mig meget til at overvære vinter-OL åbningsceremonien og støtte Laila Friis-Salling og Martin Møller.

Sådan lød det i en pressemeddelelse i begyndelsen af februar fra Doris Jakobsen, da den grønlandske minister via sit embedsværk fortalte om den rejse til Vinter OL i Sydkorea, som hun stod over for. Det for blandt andet at opleve de to grønlændere Laila Friis-Salling og Martin Møller, der begge havde kvalificeret sig til legene i Pyeongchang.

Læs også : Spahoteller og flyvning på 1. klasse : Grønlandske politikere og embedsmænd brænder 800.000 kroner af på Kina-rejse

I sin pressemeddelelse slog Siumut-politikeren samtidig fast, at der var tale om en række officielle repræsentative opgaver, hvor hendes tilstedeværelse ville være med til at bakke op om grønlændernes deltagelse. Men en gennemgang af turens udgiftsbilag, som Journalista.dk har fået adgang til via aktindsigter opnået hos det grønlandske selvstyre, viser nærmere, at der var tale om en tur med i bedste fald meget få officielle repræsentative opgaver.

Rejseomkostninger for Doris Jakobsen og embedsmand i forbindelse med Vinter OL

 

Inviteret til én enkelt reception i Sydkorea

Således var der reelt kun én enkelt officiel opgave på turen til Sydkorea for Doris Jakobsen, hvilket bestod i deltagelsen af en reception afholdt af den sydkoreanske minister for kultur, turisme og sport. Adgangen til receptionen kom i stand, efter at man fra dansk side havde sikret adgangskort. Hertil kom et tilsyneladende mere eller mindre tilfældigt møde over en kop the med en tyrkisk minister, hvilket skete på luksushotellet St. Johns.

Læs også : Danmarks Radios top langt fra alene : Selv kollegaerne på Grønland scorer millioner

Omvendt fastslår bilagene fremsendt til Journalista.dk, at skatteyderne måtte have den store pung op af lommen, for at Doris Jakobsen sammen med en medrejsende embedsmand kunne få den bedst mulige OL-oplevelse. Således betalte skatteyderne eksempelvis for, at hun kunne komme til åbningsceremonien og flyve på dyre billetter hele vejen tur/retur mellem Nuuk og Sydkorea. Det gjorde, at den samlede regning for rejsen til Vinter-OL løb op i cirka 83.608 kroner.

Læs også : Selvstyret betalte for samtalebog med Lars-Emil Johansen – bevilget af hans egne ansatte

Blandt udgifterne til Doris Jakobsens rejse var også billetter til en ishockeykamp, selv om Grønland ikke har nogle haller, hvor denne sport kan dyrkes.

Invitationer til Doris Jakobsen i forbindelse med Vinter OL

 

Diverse udgifter i forbindelse med Doris Jakobsens rejse til Vinter OL

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Overskriften siger 80.000 kr, men artiklen skriver 800.000 kr. En væsentlig forskel…

    • Det jeg tror du tænker på er et link til en anden artikel, hvor der rent faktisk blev rejst for 800.000 kroner. Der står ingen steder, at Doris Jacobsen skulle have rejst for 800.000 kroner til Sydkorea, men “kun” 80.000 kroner.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*