Danmarks Radios top langt fra alene : Selv kollegaerne på Grønland scorer millioner

Del artiklen her:

Public service er per definition ensbetydende med, at skatteyderne tvinges til at betale millionlønninger til mediecheferne. Ikke kun Danmarks Radio, men også hos den grønlandske søsterstation, KNR.

KNR Danmarks Radio

– KNR er en selvstændig offentligt financieret institution grundlagt i 1958, som er forpligtet til at udsende radio og TV-programmer, der omfatter nyhedsformidling, oplysning, underholdning og kunst. KNR ledes af en bestyrelse på 5 medlemmer og en direktør.

På blandt andet denne måde omtaler den grønlandske public-service-station, KNR, sig selv på sin hjemmeside. Her slår den samtidig fast, at hovedopgaven er at levere tv- og radioudsendelser til grønlænderne, ligesom stationen også via sin hjemmeside står bag løbende nyhedsopdateringer.

Læs også : Forbrugsfest på public service-station : Millionlønninger hos KNR

I modsætning til Danmarks Radio, er KNR en del af den grønlandske administration. Således er det uden mellemled som licensen, skatteyderne der betaler de lønninger, medarbejderne hos KNR kan sætte ind på kontoen hver måned.

Vel og mærke lønninger, som ikke kun i grønlandsk sammenhæng må anses for iøjnefaldende. For sammenlignes der med, hvad danske mediehuse tilbyder sine topchefer, kan grønlænderne fint være med.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos KNR.

Lønningerne for KNRs topledelser i 2017

 

Øverst placeret embedsmand med løn på linje med danske mediehuse

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk skyldes det, at stationens øverste daglige leder, Karl-Henrik Simonsen, i 2017 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, tjente 1.005.200 kroner.

Læs også : Opfandt doktorgrad og lektortitel – og scorede millionkontrakt med Selvstyret

Et beløb der skal ses i sammenhæng med den løn, eksempelvis et dansk mediehus som Berlingske Media betaler sine chefredaktører – og de specielle grønlandske skatteforhold. På Grønland findes der i modsætning til Danmark en flad skat, hvorfor Karl-Henrik Simonsens løn, på mange punkter er sammenlignelig med de omkring 1.500.000 kroner, Berlingske Media aflønner sine to ansvarshavende chefredaktører med. Hvilket også skal ses i lyset af, at ledende medarbejdere på Grønland næsten per definition bliver tilbudt meget attraktive tjenesteboliger, hvis huslejer befinder sig langt under dansk niveau – på trods af den store boligmangel i den grønlandske hovedstad, Nuuk, og dens almindelige boligudgifter på det almindelige lejemarked.

Læs også : Grønlandsk toppolitiker scorer årsløn på 871.745,72 kroner – og tilbageviser myte

Karl-Henrik Simonsen er dog langt fra den eneste topfigur hos KNR, som skatteyderne hver måned betaler en ganske fornuftig løn til. Således viser de fremsendte bilag til Journalista.dk eksempelvis, at Anna Heilmann, økonomichef og vicedirektør, tjener på den gode side af 900.000 kroner om året. Mens radiochefen Masaana Egede, nærmer sig de 800.000 kroner.

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Hovedsproget i Grønland er grønlandsk…administrationssproget er danskt…hvordan kan de få det til at passe med udsendelsessproget…volapykgrønlandsk…

  2. …siden oplysningerne er fra en “insider”, er det logisk som fastboende skatteborger, at få informationer, hvortil, vore skattekroner går til…;-)

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*