Grønlandsk toppolitiker scorer årsløn på 871.745,72 kroner – og tilbageviser myte

Del artiklen her:

Det er en udbredt opfattelse i den grønlandske offentlighed, at såkaldt tilkaldt arbejdskraft tjener mere end den lokale. Men en toppolitikers årsløn, synes at tilbagevise den myte.

– Jeg glæder mig utrolig meget til at påbegynde arbejdet for Kriminalforsorgen i Grønland. Det er en stilling, hvor jeg kan kombinere min viden om mennesker og samfund med ledelse og organisationsudvikling.

Sådan lød det fra Naaja H. Nathanielsen, løsgænger og mangeårig toppolitiker for det stærkt venstreorienterede separatistparti IA, da det i slutningen af juni af blandt andet Sermitsiaq.AG blev offentliggjort, at hun forlod politik for at blive embedsmand. Det for at tiltræde stillingen som øverste chef for Kriminalforsorgens grønlandske afdeling, som de kommende år blandt andet åbner det første lukkede fængsel i Grønland.

Hvad Naaja H. Nathanielsen dog ikke fortalte var, at hun kan se frem til en ganske fornuftig løn i sit nye job. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Kriminalforsorgen.

 

Samme lønramme som sin forgænger

Naaja H. Nathanielsen erstatter Hans Jørgen Engbo, som i en årrække har været Kriminalforsorgens øverste chef i det grønlandske. For det modtog han i 2015 ifølge de udleverede bilag en løn inklusiv pension på 988.054,75 kroner, hvilket først og fremmest skyldtes ansættelse i lønramme 39, som i sig selv sikrede direktøren 450.872,04 kroner. Her til kom en række tillæg og engangsvederlag, så årslønnen i alt endte lige under millionen.

Helt så højt når Naaja H. Nathanielsen ikke op i sit første ansættelsesår, hvor årslønnen inklusiv pension ender på 871.745,72 kroner. Det skyldes ifølge aktindsigterne dog ikke, at den psykologuddannede ekspolitiker placeres i en anden lønramme end sin forgænger. Forskellen synes i stedet at være de forskellige personlige tillæg, som en nyansat ikke på samme måde som en mangeårig leder, har mulighed for at sikrer sig.

Bliver Naaja H. Nathanielsens ansættelse hos Kriminalforsorgen mangeårig, må det derfor også forventes, at hun vil opnå samme løn som forgængeren – uanset at han var tilkaldt arbejdskraft fra Danmark, mens hun er hjemmehørende i Grønland.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*