Erklæret sparsommelig kommune gav kommunaldirektør afskedsreception til 143.709 kroner

Del artiklen her:

Aalborg Kommune skal spare i disse år. Men bare ikke når det kommer til kommunens absolutte top, som får bevilget store receptioner betalt af skatteborgerne.

– Da Aalborg Kommunes kommunaldirektør gennem de seneste 17 år har valgt at gå på pension, vil vi gerne invitere til en afskedsreception. Vi håber, at familien, venner, kollegaer og samarbejdspartnere vil møde op og være med til at gøre dagen festlig og mindeværdig for Jens Kristian Munk.

På denne måde indbød Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg, tidligere på året til afskedsreception for kommunaldirektøren Jens Kristian Munk. En reception der løb af stablen den 31. marts 2016, hvilket skete i tidsrummet mellem 13 og 16 på Aalborg Rådhus.

Hvad den socialdemokratiske lokalpolitiker dog ikke oplyste i pressemeddelelsen var, at det langt fra ville blive nogle billige timer for de nordjyske skatteydere. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Aalborg Kommune.

 

Partytelt rammen om kommunaldirektørens afskedsreception

Af indbydelsen fremgik at receptionen fandt sted på rådhuset, hvilket dog må anses for at være en sandhed med modifikationer. Bilagene viser at det var nødvendigt at leje et stort festtelt til 17.077,50 kroner, så der var tilstrækkelig plads til både underholdning og kommunaldirektørens gæster.

Over halvdelen af receptionens udgifter gik til beværtning af gæsterne, hvilket i sig selv løb op i 91.810,50 kroner. Derved blev det muligt at bestille 400 kuverter, som hver bestod af en frokostmenu til 175 kroner stykket. Samtidig blev der også stillet tilstrækkeligt med øl, hvidvin og rødvin frem til, at ingen gik tørstige fra afskedsreceptionen.

Til at forevige festlighederne, havde Aalborg Kommune hyret dblux A/S. Et lokalt produktionsselskab som blandt andet råder over egen OB-vogn og tv-studie, hvorfra DK 4 hver uge sender bingo. Deres deltagelse ved kommunaldirektørens reception, stod skatteyderne i 18.125 kroner.

Afskedsreceptionen blev afholdt i forlængelse, at Thomas Kastrup-Larsen overfor TV2 oplyste, at det var nødvendigt for Aalborg Kommune at finde store besparelser. Nedskæringer borgmesteren mente, var svære at finde i budgettet.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*