Forsvarets udgifter til Kongehuset i 2015 : 180.900.000 kroner

Del artiklen her:

Kongehuset modtager omkring 100 millioner kroner om året i apanage. Det er dog ingenting i forhold til, hvad Forsvaret har af udgifter til den kongelige familie – og de er endda stigende.

– Statsydelsen til Dronningen og Prins Henrik skal dække Regentparrets omkostninger til personale, hoffets drift, administration og ejendomme samt omkostninger af mere privat karakter. For Prinsesse Benediktes vedkommende dækker statsydelsen repræsentative omkostninger til officielle forpligtigelser.

På blandt andet denne måde giver Kongehuset på sin hjemmeside et indblik i, hvordan det aflønnes af den danske stat. Et indblik der blandt andet opstiller den månedlige apanage, som først og fremmest Dronning Margrethe modtager af skatteyderne – hvilket sammenlagt aktuelt løber op i omkring 100 millioner kroner årligt. Ydelsen er dog langt fra den største udgift, som skatteyderne betaler for den kongelige familie. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Forsvaret.

Aktindsigter der fatslår, at det danske militær i 2015 brugte over 180 millioner kroner på at servicere Kongehusets medlemmer.

 

Stærkt stigende udgifter til kongeskib og livgarde eksploderet

De fremsendte bilag viser, at Forsvaret inddeler udgifterne til Kongehuset i 7 forskellige grupper. Her af var i 2015 regningerne for livgarden, kongeskibet og gardehusarregimentet de absolut største, da de dette år stod skatteyderne i henholdsvis 96.4 millioner kroner, 49.1 millioner kroner og 25.6 millioner kroner.

Bag tallene gemmer sig det interessante, at to af disse udgiftsposter steg ganske betragteligt mellem 2014 og 2015. Mens det i 2014 stod skatteyderne i 45.5 millioner kroner at holde kongeskibet flydende, lød regningen året efter på 49.1 millioner kroner. Udgifterne til livgarden steg endnu mere, da den mellem 2014 og 2015 gik op fra 86.8 millioner kroner til 96.4 millioner kroner – mens driften af Gardehusarregimentets Hesteskadron omvendt blev 7.6 millioner billigere.

Den samlede regning for Forsvaret i forbindelse med Kongehuset, løb i 2015 op i lige under 181 millioner kroner – eller hvad der svarer til en stigning på næsten 4 millioner kroner i forhold til året før.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*