Mens sygehusene skærer ned på de varme hænder : De gyldne håndtryk står i kø blandt administratorerne på hovedstadens sygehuse

Pressefoto fra Rigshospitalet
Del artiklen her:

Region Hovedstaden har de seneste år skåret ned for flere hundrede millioner kroner. Det er sket samtidig med, at man har givet markante gyldne håndtryk til ledende medarbejdere.

Region Hovedstaden

– Med den slags grønthøster kigger man ikke på det faglige, på arbejdsvilkår eller patienterne. Man er nødt til at finde ud af, hvad det er man ikke har råd til i stedet for at sprede besparelserne bredt ud og bede personalet om at løbe hurtigere.

På blandt andet denne måde kommenterede Vibeke Westh, formand for Dansk Sygeplejeråd Hovedstaden, de besparelser, som man sommeren 2018 stod foran at gennemføre i Region Hovedstaden. Det skete overfor det statsligt finansierede Danmarks Radio, hvorfra det samtidig lød, at besparelserne hos Region Hovedstaden i alt ville blive på lige under 200 millioner kroner. Besparelser som ville ramme bredt på de københavnske sygehuse, som i forvejen havde gennemgået nedskæringer de forudgående år.

Læs også : Mens Sundhedsplatformen sejlede der hjemme : Region Hovedstaden sendte 108 på studietur til USA i dens brug – for 1.250.000 kroner

Men det er dog langt fra alle dele af Region Hovedstadens sygehusvæsen, som er ramt af økonomisk smalhals.

Region Hovedstadens oversigt over fratrædelsesgodtgørelser udbetalt i 2018

 

Direktør fik 1.8 millioner kroner med sig ud af døren

For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Region Hovedstaden, blev der også i 2018 udbetalt store fratrædelsesgodtgørelser til ledende medarbejdere på regionens sygehuse. Det i forbindelse med, at deres såkaldte åremålsansættelser udløb.

Læs også : Bag nedskæringerne i regionerne : Hænger på milliarddyre lån – og afdragene stiger og stiger

Af den fremsendte opgørelse fra Region Hovedstaden fremgår således, at 9 ledende medarbejdere dette år fik store fratrædelsesgodtgørelse – hvoraf de 7 var på over 1 million kroner. Det drejede sig blandt andet om Peder Mogensen og Peter Treufeldt, der havde rang af vicedirektør på henholdsvis Amager og Hvidovre Hospital samt Region Hovedstadens Psykiatri. Mens Peter Treufeldt på den konto sikrede sig 1.429.357 kroner, måtte Peder Mogensen tage til takke med 1.043.026 kroner. Beløbsstørelser som også de ledende overlæger Lise Korbo og Jesper Erdal kunne tale med om, da de begge i 2018 modtog fratrædelsesgodtgørelser på omkring 1.3 millioner kroner.

Læs også : Morten Kabells nye arbejdsplads scorede kassen – på at opliste ideer om cykelstier

Årets største fratrædelsesgodtgørelse blev dog udbetalt til Regionsdirektøren Hjalte Aaberg, som modtog en bonus på 1.811.651 kroner. Det oven i hans almindelige løn, som i 2018 udgjorde 2.005.259 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*