Mens Sundhedsplatformen sejlede der hjemme : Region Hovedstaden sendte 108 på studietur til USA i dens brug – for 1.250.000 kroner

Del artiklen her:

Der var i dén grad travlhed i Kastrup Lufthavn, da Region Hovedstaden sendte en kæmpe delegation til USA i forbindelse med kurser i brugen af Sundhedsplatformen.

Region Syddanmark Sundhedsplatform

– Vi kan ikke løbende følge op på kvaliteten af behandlingen og om den lever op til de faglige standarder, der er enighed om i Danmark. Det gør selvfølgelig, at vi ikke kan være helt sikre på, at kvaliteten af behandlingen er, som den skal være.

Sådan lød det i begyndelsen af efteråret fra Jens Winther Jensen, direktør for Region Hovedstadens såkaldte kliniske kvalitetsprogram, da han overfor Danmarks Radio kommenterede på regionens mange problemer med at bruge Sundhedsplatformen. Ifølge direktøren var et af problemerne, at man havde svært ved at foretage indtastninger i systemet – hvilket på mange måder gjorde det noget nær umuligt at bruge Sundhedsplatformen for hovedstadens sundhedspersonale.

Læs også : Tusindvis af muleposer og keyhangers : Region Hovedstaden satte nye rekorder på Folkemødet i 2017

Problemer der er opstået på trods af, at man fra Region Hovedstadens side de seneste år har brugt meget store beløb på at sende medarbejdere på studieture til USA, for her at blive uddannet i brugen af systemet.

Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, var det eksempelvis tilfældet i 2014.

Deloversigt over Region Hovedstadens rejse til USA foråret 2014

 

Hær af applikationskoordinatorer blandt regions kæmpe delegation

Her var der ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk i dén grad kø ved gaten af embedsmænd fra Region Hovedstaden, da turen dette år gik til USA i midten og slutningen af maj. Det da man fra regionens side sendte to delegationer afsted kort efter hinanden, da det første hold blev sendt til Guds eget land den 19. maj 2014, mens det næste stod klar i Kastrup Lufthavn den 21. maj 2014.

Læs også : Skærer ned på de syge og gamle for tresifret millionbeløb : Region brænder alligevel mange hundrede tusinde kroner af på Folkemødet

Blandt de mange embedsmænd der rejste til USA for at komme på kursus i brugen af Sundhedsplatformen, var ikke kun en lang række af Region Hovedstadens it-folk. Det skyldes at mange faggrupper såsom systemforvaltere, uddannelsesansvarlige og projektledere, også blev bevilget en tur til USA i maj 2014. Den største gruppe blandt de i alt 108 embedsmænd på turen var de såkaldte applikationskoordinatorer, som der i alt var 27 med af på flyet til den anden side af Atlanten.

Læs også : Sophie Hæstorp & Co. i Schweiz : Brændte 145.000 kroner af på afslappende program

Prisen for hver af deltagerne på Region Hovedstadens tur til Madison i Wisconsin i det nordøstlige USA, løb op i i 11.355 kroner. Svarende til at den samlede udgift for studieturen i hvordan Sundhedsplatformen skulle anvendes, endte med at stå skatteyderne i 1.226.340 kroner.

Deloversigt over Region Hovedstadens rejse til USA foråret 2014

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Nej nej nej, det bliver ved med at vælte skeletter ud af skabet. Hvad ligner det at købe et edb system, som ingen kan anvende, uden at rejse til Madison Wisconsin ( iøvrigt midt Western) ikke nordøst USA !!! Hvis systemet ikke kan anvendes, må firmaet sende folk til DK og undervise brugerne som har betalt for samme, men her har vi igen en situation hvor indkøberne ikke er de skarpeste knive i skuffen. Fyr den mand som har skrevet under.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*