Arbejdsløs og nyuddannet ansat i sin mors afdeling uden cheferne blev informeret – til en løn på 530.000 kroner om året

Del artiklen her:

I Odsherred Kommune sagde de i 2017 farvel til ældrechefen Anne Dorte Greve Madsen, efter at hun blandt andet havde undladt at oplyse om ansættelsen af sin søn i hendes egen afdeling. Det skete samtidig til en løn, som må anses for iøjnefaldende – og højere end sønnens nærmeste overordnede.

Odsherred Kommune

I det tidligere efterår af 2017 var det helt store samtaleemne i Odsherred Kommune ældrechefen Anne Dorte Greve Madsen, der stod foran fyring. Det efter at hun ifølge en række medlemmer af byråddet i den sjællandske kommune, ikke kun havde afgivet urigtige informationer overfor dem omkring økonomien indenfor hendes forvaltningsområde. Men også at hun i strid med reglerne ikke havde oplyst, at hendes egen søn var blevet ansat i den del af forvaltningen, hvor hun var den ansvarlige chef.

Læs også : Fyret efter sager om rod i økonomien og ansættelsen af sin egen søn : Scorede alligevel identisk nyt job få måneder efter til 850.000 kroner om året

Som Journalista.dk tidligere har kunnet afsløre, blev der dog langt fra tale om en alvorlig afskedigelse for Anne Dorte Greve Madsen. Således fik hun 1½ års løn med sig i forbindelse med afskeden, ligesom at hun også hurtigt fik et nyt job. Denne gang i Lolland Kommune, hvor hun modtager en årsløn på 850.000 kroner, når der sker medregning af den arbejdsgiverbetalte pension.

Men som aktindsigter opnået af Journalista.dk fra Odsherred Kommune viser, var der i det hele taget tale om en markant ansættelse af Anne Dorte Greve Madsens søn.

Profil for tidligere medarbejder i Odsherred Kommune på Linked-IN

 

Slettede sin Linked-IN-profil efter Journalista.dks henvendelse

Således viser de fremsendte bilag, at han i 2018 tjente 459.163 kroner, hvortil kom pensionsindbetalinger på 73.549 kroner. Dermed kunne han i alt sætte 532.712 kroner ind på sin lønkonto i 2018, som var det eneste år, hvor han var ansat et fuldt kalenderår i Odsherred Kommune.

Læs også : Ældrechef fritaget for tjeneste efter at have holdt økonomiske problemer skjult og ansættelsen af sin egen søn : Fik alligevel fuld løn i halvandet år – og efterfølgende fratrædelsesgodtgørelse

En aflønning der var større, end hvad tilfældet var for de medarbejdere, som ansatte ham. Herunder hans nærmeste chef, hvis løn på 457.640 kroner var omkring 2.000 kroner lavere, end hvad Anne Dorte Greve Madsens søn modtog.

Læs også : Dyrt blikfang uden effekt : Kommune brugte formue på pr-film med Jytte Hilden og Klaus Bondam

For sønnen var der samtidig tale om, at det var hans første fuldtidsarbejde. Således fremgår det af hans profil på Linked-IN, der blev fjernet i forlængelse af Journalista.dks henvendelse til Odsherred Kommune om hans lønforhold, at han i 2016 færdiggjorde sine studier fra Copenhagen Business School. Herefter gik han ifølge den nu slettede Linked-IN-profil arbejdsløs i en række måneder, inden at han blev ansat i afdelingen, hvor moren var den ledende embedsmand.

Lønoplysninger for tidligere medarbejder i Odsherred Kommune og dennes ansættelsesudvalg

Del artiklen her:
4 Comments

  1. Man kan i øvrigt ikke læse cand.scient.pol på CBS, sådan som Jonas skriver, men derimod en cand.soc i politisk kommunikation og ledelse.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*