Kendisser, reception, annoncer og limousinekørsel : Skatteyderne betalte 445.000 kroner for promovering af skandaleramt bog

Del artiklen her:

De store kanoner blev kørt i stilling fra Vejle Kommunes side, da amerikanske Bob Woodward i forsommeren lagde vejen forbi for at promovere sin Donald Trump-bog. Det var dog begrænset hvor mange der fandt det værd at købe en billet til forestillingen, hvorefter regningen endte hos skatteyderne.

Vejle Kommune Bob Woodward

Tilbage i 1970erne og 1980erne var Bob Woodward en af verdens absolut førende journalister, efter at han var en del af det makkerpar, der stod bag Watergate-skandalen. Afsløringer der var med til at gøre, at den daværende amerikanske præsident Nixon må gå af i det, som må anses for at være den største skandale i amerikansk politik til dato.

Men siden da har Bob Woodwards karriere langt fra været lige så markant, som tilfældet var i forbindelse med Watergate. Således faldt hans stjerne i USA ganske betragteligt, da han blev en del af skandalen om ”Jimmys World”. En række artikler i Washington Post, der beskrev hvordan en 8 årig dreng var blevet narkoman – hvilket journalisten Janet Cooke vandt en Pulitzer-pris for. Efterfølgende viste det sig dog, at artiklerne havde været det rene opspind, hvilket Bob Woodward langt fra var enig i. Således var han blandt Janet Cookes største forsvarere, uanset at hun efterfølgende måtte erkende falsknerierne, for senere helt at forlade journalistikken.

Læs også : Den foreløbige regning til Vejles skatteborgere for Tour de France-besøg : 5.000.000 kroner

De seneste år har Bob Woodward slået sig på bøger omkring Donald Trump, hvilket også har medført vedvarende kritik i USA. Blandt andet fordi Woodward har været fortaler for den påståede forbindelse med Donald Trump og Rusland i forbindelse med det seneste præsidentvalg, selv om den såkaldte Mueller-rapport har tilbagevist påstandene.

Faktura for booking af Bob Woodward

 

Fik kvart million kroner for at reklamere for sin nye bog

Mueller-rapportens tilbagevisning af Trumps forbindelser til Rusland, har været en væsentlig årsag til, at Bob Woodwards bog ”Fear: Trump in the White House” ofte omtales som en kombination af fiktion og rygter, bygget på tvivlsomme anonyme kilder.

Læs også : TV-stjerner, foredrag og dyre ophold på kasino-hotel : Sådan brugte Vejle over 500.000 kroner på sin ukendte Folkemøde-kopi

Det afholdte dog ikke Vejle Kommune fra at hente Bob Woodward til Østjylland, hvor dørene i juni i år blev slået op for en præsentation af netop denne bog. Bogpræsentationen skete i Vejles musikhus, der drives via bevillinger fra Vejle Kommune. Derfor har det også været muligt for Journalista.dk via aktindsigter at skabe et overblik over udgifterne til arrangementet med Bob Woodward. Herunder den betaling, som han tog for at komme og præsentere sin egen bog.

Læs også : Udgifterne til Folkemødet fortsætter sin himmelfart : Vejle brændte 170.000 kroner af i Allinge

Således fremgår det af bilagene, at han blev betalt 234.150 kroner, for at lægge vejen forbi Vejle.

Hertil kom så en række udgifter i forbindelse med eksempelvis afhentning i Billund Lufthavn, hvilket skete i en skatteyderbetalt limousine, ligesom regningen for forfatterens hotelovernatninger også blev sendt videre til skatteyderne.

Regninger i forbindelse med Boob Woodward-arrangement

 

Meget begrænset fremmøde af betalende gæster på trods af omfattende annoncering

Samtidig spillede det også ind på de samlede udgifter, at vejlenserne hyrede Poul Erik Skammelsen, til at være vært for Bob Woodwards optræden – hvilket TV2-værten modtog 21.445 kroner for.

Bogpræsentationen blev fejret med en større reception, der blev afholdt for specielt inviterede gæster, hvilket medførte en regning på 10.000 kroner. Til receptionen kunne de indbudte gæster bladrer lidt i Bob Woodwards bog, da Vejle Kommune havde brugt 12.746 kroner på at indkøbe eksemplarer, der efterfølgende rundhåndet blev uddelt til dem, der stod opført på kommunens gæsteliste.

Læs også : Ville stramme op efter Vejle Havn-skandalen – men fortsætter med dyre og våde rejser for over 250.000 kroner

En anden væsentlig udgiftspost i forbindelse med amerikanerens besøg, var den omfattende annoncering, som vejlenserne gjorde brug af. Således blev der købt store kampagner hos Fagbladet Journalisten og JP/Politikens Hus, hvilket dog tilsyneladende ikke havde den store effekt. Det kan ses ved, at ud af de omkring 700 publikummer der mødte op, havde de 195 fået skatteyderbetalte fribilletter. Ud over Vejle Kommune havde de lokale uddannelsesinstitutioner Campus Vejle, Rosborg Gymnasium & HF og Professionshøjskolen Lillebælt, nemlig også købt et stort antal billetter til bogpræsentationen.

Læs også : Løkkes udvalgte opfyldte ikke kriterierne – men fik alligevel kæmpe forhøjelse af kommunalt tilskud

Forhold der var med til at gøre, at det samlede underskud for Bob Woodwards optræden stod Vejle Musikteater og dermed skatteyderne i 347.265 kroner. Her til kom så udgifterne til billetkøb, hvorefter skatteydernes samlede samlede regning for præsentationen af Woodwards bog, endte i 445.565 kroner.

Udgifter for Vejle Kommune og lokale uddannelsesinstitutioner i forbindelse med fordrag af Bob Woodward

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Skammeligt…Simpelthen skammeligt! Pengene fosser ud og det er meget sjældent til noget der gavner folket…Disse tåber burde fyres på stedet.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*