Rundhåndet borgmester : Inviterede 84 til promovering af skandaleramt bog – for 35.700 kroner

Del artiklen her:

Der var fyldt godt op med politikere, embedsmænd, journalister og politikere, da Bob Woodward i juni lagde vejen forbi Vejle. Det for her at promovere sin seneste bog, der bygger på en kombination af rygter og anonyme kilder.

Vejle Kommune Bob Woodward

Taler man om store politiske skandaler, er det umuligt ikke at tale om Watergate. Historien om politisk spionage, der i sidste ende medførte, at den amerikanske præsident Richard Nixon måtte gå af i sensommeren 1974. Afdækningen af skandalen tog sit udgangspunkt på The Washington Post, hvor makkerparret Bob Woodward og Carl Bernstein stod bag hovedparten af de afsløringer, som fældede den republikanske præsident.

Efterfølgende har Bob Woodwards karriere dog været ramt af en række nedture, hvilket blandt andet var tilfældet, da han få år efter Watergate-sagen selv blev involveret i en af Washington Posts største journalistiske skandaler. Det da avisen vandt en Pulitzer Pris for historien om en 8 årig narkoman, som viste sig at være det rene opspind.

Læs også : Den foreløbige regning til Vejles skatteborgere for Tour de France-besøg : 5.000.000 kroner

Efterfølgende har Bob Woodwards i høj grad slået sig på politiske bøger, som har været meget kritiske overfor republikanerne. Senest i form af bogen ”Fear: Trump in the White House”, der ikke kun i alt overvejende grad bygger på anonyme kilder og rygter, men som også beskæftiger sig med Donald Trumps påståede forbindelser til Rusland.

Oversigt over deltagere på Vejle Kommunes gæsteliste til arrangement med Bob Woodward

 

Stort fremmøde – på kommunens regning

Ruslands-forbindelserne er efterfølgende blevet tilbagevist i den såkaldte Mueller-rapport, hvilket er en væsentlig årsag til at ”Fear: Trump in the White House” ofte omtales som delvis fiktion. Dette var dog ikke et problem for Vejle Kommune, da det kommunalt ejede og drevne Vejle Musikteater i begyndelsen af juni kunne slå dørene op til et arrangement med Bob Woodward.

Læs også : Midt under Vejle Havn-skandalen : Havnechef scorede millioner – og langt mere end sin efterfølger

For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Vejle Kommune, var der markant opbakning til arrangementet, der fandt sted i forbindelse med en større rundrejse fra Bob Woodward. En rundrejse der hovedsageligt skete for at skabe opmærksomhed om ”Fear: Trump in the White House”, som har solgt i millionoplag i USA.

Læs også : Vejle – kommunen uden revision og bilag

En del af forklaringen på fremmødet til bogpræsentationen skal dog findes i, at Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, inviterede 84 indenfor til bogpræsentationen – på skatteydernes regning. Blandt de mange gratister var ikke kun stort set hele det vejlensiske byråd med ledsagere og Vejle Kommunes direktion med bedre halvdele, men også kendte journalister og politikere. Det drejede sig blandt andet om tidligere udenrigsminister Villy Søvndal og dennes kone, cykelsportskommentator på TV2, Dennis Ritter, TV2-værten Gertrud Højlund, ligesom TV2-journalisten Hans Redder brugte anledningen til at få taget et fanfoto med Bob Woodward, som han bruger på sin Twitter-profil.

Korrespondance mellem Vejle Kommune og andre deltagere ved arrangement med Bob Woodward

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*