Vejle – kommunen uden revision og bilag

Del artiklen her:

Bilag rekonstrueres frit efter hukommelsen, og pensionerede medarbejderes forbrug undersøges ikke nærmere. Destruktion af ellers lovpligtige regnskabsbilag, skyldes ifølge Vejle Kommue minimal emailkorrespodance mellem to lavtstående embedsmænd.

– I perioden 16. juli 2013-1. september 2014 var det herefter praksis, at underbilag efter godkendelse og efterfølgende intern kontrol ikke blev gemt. Det er dog lykkes Teknik & Miljø at fremfinde og genskabe flere af underbilagene. Se hertil vedhæftede oversigt.

Sådan lyder en del af forklaringen, som Vejle Kommunes tekniske afdeling ikke kun har afgivet overfor Journalista.dk, men også byens lokalpolitikere. Derved forsøger forvaltningen at forsikre offentligheden om, at den foregåede destruktion af bilag ikke har medført uigennemsigtige forhold i den østjyske kommune.

Hvad teknisk forvaltning dog ikke oplyser er, hvor få bilag der rent faktisk er blevet genskabt – og hvordan dette er sket. Reelt er der alene tale om, at rekonstruktionerne er sket frit efter hukommelsen blandt de medarbejdere og politikere, som selv har gjort brug af en række Eurocard.

Samtidig fremgår det af aktindsigterne opnået af Journalista.dk at praksisen med at destruere bilag, ifølge Vejle kommune egenhændigt blev besluttet af to embedsmænd i teknisk forvaltning.

Den skulle være blevet igangsat, uden at der skete indblanding fra højere placerede medarbejdere.

 

Ingen grund til at gemme bonerne”

Ifølge aktindsigterne startede destruktionerne med en email, som en medarbejder i teknisk forvaltning den 24. juni 2013 sendte til en regnskabsmedarbeder :

– Ved du hvilke krav der er til dokumentation for hævning på kommunalt eurocard og efterfølgende bogføring af faktura fra Eurocard? Skal kvitteringer gemmes, så køb kan dokumenteres eller er det OK, at den der godkender fakturaen fra Eurocard til betaling samtidig siger god for de køb, der er foretaget – og man derefter smider kvitteringerne ud? Samme spørgsmål har jeg vedrørende fakturaer fra Statoil, hvor vi har alle vores brændstofkort til tilsynsbilerne. Skal kvitteringer gemmes for at dokumentere køb?

Den 16. juli 2013 kom der svar fra regnskabsmedarbejderen :

– Hvis der bliver kontrolleret at bon’erne stemmer overens med de poster, der står på fakturaen, kan jeg ikke se, at der er nogen grund til at gemme bon’erne.

Mere end et år senere, den 27. august 2014, blev fremgangsmåden ifølge de fremsendte bilag stoppet, da en intern controller kontaktede teknisk forvaltning :

– Fremadrettet skal Eurocard bilag og benzinreginger gemmes. Du kan vælge at indscanne dem i ØS eller opbevare dem i et arkiv.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*