Kommune gav fredagsbar til 22.507 kroner – og flashmob til 58.000 kroner

Del artiklen her:

Skal der være fest, så lad der være fest. Det gamle ordsprog tages bogstaveligt i Odense Kommune, som gerne finansiere oplevelser langt fra kernevelfærden.

– Skolerne har været udsat for meget voldsomme besparelser, og samtidig med de færre resurser, er der kommet flere opgaver – øget inklusion og mange undervisningstimer. Og det er de triste resultater af ubalancen, vi nu kan se – faldende trivsel, karaktergennemsnit og testresultater.

På den måde beskrev Odenses lærerformand, Anne Mette Kæseler Jensen, den økonomiske situation i Odense Kommune overfor Folkeskolen i august 2015.

Mens der har været smalhals i undervisningssektoren, har der været anderledes rundhåndethed i kulturforvaltningen. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i forbruget i den store fynske kommune. Eksempelvis i forbindelse med Melodi Grand Prixet, som fandt sted i 2014.

Her var det ikke kun selve aktiviteterne under musikkonkurrencens afholdelse, som blev en bekostelig affærer for de fynske skatteydere. Det var nemlig heller ikke billigt, da resten af byens skulle involveres i Melodi Grand Prixet.

Blandt de mest iøjnefaldende udgifter var en såkaldt flash-mob, som meget kortvarigt optrådte flere steder i Odense. Ifølge de udlevere aktindsigter, kostede den i sig selv 58.000 kroner.

 

Instruktør fik 30.000 kroner for at arrangere flash-mob

Den største udgift på budgettet til flash-mobben, var honoraret på 30.000 kroner til instruktøren. Til dagligt er han tilknyttet det lokale Elite Teater, hvor han arbejder som kapelmester.

Ud over betalingen til instruktøren havde de fynske skatteydere også pungen oppe af lommen, da de deltagende sangere skulle honoreres. Størst betaling var der til Søren Fynbos og Fjordager Idræftsforenings kor, som hver fik 8.000 kroner for at deltage – eller 4 gange så meget, som de andre kor hævede for indsatsen.

 

Dyr fredagsbar på Syddansk Universitet – og festlige aktiviteter i Studenterhuset

Odense Kommune valgte samtidig at støtte egentlige fester, hvilket skete både på Syddansk Universitet og i Studenterhuset, som ledes af en privat forening.

Største tilskud gik til Syddansk Universitet, hvis fredagsbar fik et kontant tilskud på 22.507 kroner. Hvordan pengene blev brugt og hvilken forbindelse der var til musikfestivalen, fremgår ikke af de udleverede bilag.

Et forhold der også gør sig gældende for tilskuddet på 19.000 kroner til Studenterhuset, hvis hjemmeside dog oplyser, at der blandt andet blev afholdt en konkurrence i Grand Prix-viden. Her kunne vinderne trække sig tilbage med 4 billetter, som gav gratis adgang til det langt fra udsolgte finaleshow i Arena Fyn.

Odense Kommunes udgifter til Melodi Grand Prixet i 2014, løb ifølge de fremsendte aktindsigter op i omkring 4 millioner kroner. Langt størstedelen gik til et ekstraordinært tilskud til Udvikling Fyn, som derved blandt andet kunne udbetale lige under 1 million kroner til de hotelværelser, som Danmarks Radio gjorde brug af.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*