15.504 kroner i timen : DR-stjerner scorede kassen på Bornholm

Del artiklen her:

Tårnhøj skatteyderbetalte timelønninger. Det kunne DR-folk som Clement Kjærsgaard tage med fra Folkemødet 2015 på Bornholm, hvor tv-stjernerne stod i kø for at agere ordstyrere for offentlige myndigheder.

– For at skabe fuld åbenhed omkring DR medarbejderes bibeskæftigelse, og dermed understøtte DRs troværdighed, har DR valgt at offentliggøre listen med de enkelte medarbejderes bibeskæftigelser.

Sådan lyder Danmarks Radios begrundelse for, hvorfor det statsejede mediehus løbende offentliggør lister over, hvilke bijobs dets medarbejdere har. Men det er dog så som så med åbenheden, når det handler om indtægterne, som DR-folkene modtager fra deres fritidsjobs.

Således fremgår de ikke, når den licensfinansierede organisation offentliggør hvem, der har hyret DRs ansatte udenfor normal arbejdstid.

For at skabe et overblik over udbetalingerne, har Journalista.dk opnået aktindsigt hos en række af de offentlige organisationer og myndigheder, som har hyret DR-medarbejderne.

 

Folkemødet : Højsæson for journalistisk bijobberi

Eksempelvis under Folkemødet, som er højsæson for journalisters bijobberi.

Også i 2015 for en række af DRs største profiler, som stod i kø for at få foden indenfor på det lukrative marked. Blandt andet studieværterne Clement Kjærsgaard og Martin Breum, der var fuldtidsansat på DR indtil 2014, også dette år sikrede sig særdeles fornuftige biindtægter på solskinsøen.

Måske noget overraskende var Martin Breum dén af de to, som sikrede sig den største lønseddel. Det gjorde han via 3½ times arbejde som ordstyrer for DTU og IDA, hvilket i alt kostede det tekniske universitet og fagforeningen 54.265 kroner – som dermed betalte 15.504 kroner i timen for journalistens ydelser.

 

Baghjul til Clement af tidligere kollega

Ifølge de fremsendte bilag gik 10% af honoraret til bookingbureauet Moderator.dk, mens DTU og IDA betalte 1.140 kr. til Martin Breums flybilletter.

Derved blev journalisten selv betalt 42.5000 kroner for opgaverne, eller hvad der svarer til en timeløn på 12.142,86 kroner.

Clement Kjærsgaard havde heller ikke de store lommesmerter, da han forlod Bornholm. Også dette år var Statsbiblioteket blandt tv-stjernens største kunder, hvilket under Folkemødet 2015 kastede 40.000 kroner af sig.

Det aarhusianske bibliotek er blandt de skatteyderfinansierede organisationer, som fast satser stort på Folkemødet. I 2015 brugte det således 500.603,21 kroner på Bornholm, hvilket først og fremmest skyldtes opsætningen og driften af et stort telt.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*